Tuesday, 31 December 2013

Last Entry for 2013!! Bye the pain of 2013!

ohyeeeaaahhhh!
nie last entry untuk 2013.
sooo?
jom kita review apa yg ada pada tahun 2013..!
here we go!

neway..!
ak wish abg smurf..dia org pertama..
dia kan sllu yg pertama...
errkkkkk!
pertama lah sgt!
takkk..mksd ak..ak wish dia dlu new year sblm para gojes...
taapiiiii!!!!
dia x reply pun!!
ok sedih?
xpunnnn..xde mkna nak sedih..
ak kena pahamm..
giler ramai pempuan lain wish dia..xkn la dia nk balas smua..
msti dia penat kan?
haaa..gituuu..
argghhhh!
ak sllu cmni..
just talk to my self..n think positive..
so?
forget it!!

Senyumm..
*mata tgk atas..

2013..
banyak sgt benda yang berlaku tahun nie...banyak sgt dan teramat..
tapi itukan satu pengalaman..pengajaran..dan mungkin juga ada penyesalan..aku x pasti..mana yg lebih banyak..tp dari pengalaman itu pasti ada pengajaran..dan dr pngajaran..pasti ada kesilapan..dan pnyesalan? yaa..pnyesalan juga akan wujud bila kesilapan itu ada..entah laaa..bicara panjang pun x guna..masa ak nak update entry nie..ak review sikit entry ak 2013..mngkin ak lupa..dan mungkin ak perlu lupa..ak perlu lupa memori yg ada..tapiii..biar blog nie..saksi semuanya..dan segalanya..sebab tu ak x pernah terniat untuk buang semua entry lepas..walaupun ak tau..entry yang lepas tu..semua ny sesuatu yg menyakitkan ak..yang buat ak jatuh tersungkur..tapi..mngkin ea juga satu memori yg berharga..siapa tahu kan?
kerana memori itu..kisah itu..kini ak jadi lebih kuat! ak jadi lebih penyabar..dan ak jadi lebih bijak memahami diri sendiri..kadang2 ak rasa aku perlu berterima kasih pada mereka yang pernah mnyakiti aku..kerana mereka..ak dpt rasakan..aku jadi lebih baik sekarang..
bila kita berdepan dgn org yg mnyakiti kita..kita tidak perlu membalas dgn menyakiti mereka kembali..
itu pngajaran yg ak dpt..kita harus berhadapan dgn mereka dan jadi yg sebaliknya..
ya! itulah yg terbaik? percaya atau tidak..kalian berhak mencuba..

tahun nie..ak sgt banyak bermain dgn perasaan..sebenanrnya..dgn kata lain..ak sgt banyak menitiskan air mata..tapi entahlah..benda yg lepas x perlu dikenang..mungkin?
tahun yg banyak mendewasakan ak..ak banyak belajar tentang kehidupan..
blog nie tau segalanya..mcmna cinta aku bermula..mcmna ak jadi kuat pertahankan cinta..mcmna ak semakin mngerti apa itu cinta..dan mcmna ak juga tau..cinta itu sakit..!

yess..tahun nie..ak kehilangan cinta yg banyak ak coretkan di sini..
ak kehilangan itu..ak kehilangan dia..
dia tinggalkan aku..yaaa..tidak semua tau apa rasa di hati bila ditinggalkan..apa lagi tanpa alasan..
dia tgglkan ak tanpa alasan..dan cuma di sebuah mesej..
sakit? cinta itu sakit kan?
atas pngalaman itu..ak cukup hargai siapa2 yg hadir dlm hidup ak skrng..sbb ak anggap tidak selamanya org yg kita syg..dan syg kita tu akan berada di sisi kita..kan?
mungkin ak nampak trlalu lemah..ak penat...dgn keadaan..knp ak x berhak bahagia?
knp ak trlalu sukar utk bahagia?
awal perkenalan ak dan dia..ak sudah banyak menjatuhkan air mata..tp ak bertahan..sbb ak percaya cinta dia..ak sangka..dia jg akan pertahankan cinta nie..tp rupanya..tidak..kan?

cinta kami kecundang..
26 OGOS 2013..
di bulan Syawal yg indah..
semuany berubah..
tp sebelum saat dia putuskan hubungan tu..tanpa siapa2 tau..
ak dh tau sesuatu..
2 tahun kami bersama..sebenarnya dia sgt ramai kekasih..dan berganti..
yesss..Allah tu maha adil..semuany terbongkar di hari yg sama dia putuskan hbngan kami..
betapa ak rasa ak kuat hadapi tu semua..ak x sangka..2 tahun hbngan ak dan dia..ak cuma di tipu..
di tipu hidup2! padahal dia la org yg ak percaya..dn harapan masa depan aku..
tp betulkan org kataa..kita hanya mampu merancang..tapi Allah maha bijaksana menentukan semuany..
kadang2..wujud satu perasaan utk bersyukur dgn apa yg terjadi..sekurng2 nya ak x terus2 di tipu..
tiada siapa yg tau betapa ak sgt sakit dgn keadaan..org nampak ak sgt kuat..dan mngkin org anggap ak tidak terlalu kecewa..sbb kami tidak pernah berjumpa..
tapi org x faham betapa harapan setinggi gunung ak letak utk hbngan itu pergi lebih jauh..

hakikatnya..tiada siapa yg tau betapa ak terlalu terseksa dgn apa yg terjadi..betapa tiap malam ak berendam dgn airmata..tiada yg tau..dan tiada yg ambil tau..ak try..survive..olwes think positive..tp ak sbnrny masih x mampu jadi Eika..Eika yg dulu..ak sgt berubah slps kejadian tu..apalagi bila sana sini org bertnya tentang hbngan tu..kalau org lain trkejut..knp hbngan kami mcm nie? adakah perkataan lain lg yg describe perasaan ak? susah nak cakap kan? betapa sakit ak rasakan..bila ak lihat dia teruskan hidup mcm tiada yg berlaku..
yes! itu bukti depan mata! ak tidak bermakna dalam hidupny slma 2 tahun..x bermakna apa2..bila semudah itu ak dilupakan..sakit? mungkin ak sudah sampai tahap lupa akan rasa sakit dan kecewa..akibat ak terlalu puas lalui itu semua!

aku tidak pernah luahkan sepenuhnya apa yg ada dalam hati ak selepas kejadian nie..ak x pernah..sbb aku rasa aku sendiri pun x tau nak describe mcmna..yes! cinta pertama yg gagal itu sakit..kan?
atas sebab pngajaran ini..ak kini..lebih bijak menghargai insan sekeliling...mngkin ak jg perlu berterima kasih atas kesakitan dan kekecewaan itu..sbb ak kini jadi Eika yg baru..mngkin jg ak Eika yg lebih matang tentang kehidupan..ak yang skrng cuma mnyimpan niat utk mnyayangi dan mncintai diri sendiri..menghargai diri sendiri..itu yg terbaik..

dan jauh lebih baik..

aku bahagia sekarang..

mungkin?

tahun 2013..rezeki ak di sini..
aku di sini..
Universiti Malaysia Sarawak..(UNIMAS)..Fakulti Sains Komputer dan Teknologi Maklumat..
Festaim merantau..festaim keluar Labuan..festaim jauh dr family..walaupun dh 8 tahun ak duduk hostel..
see?
nampak kan..2013 adalah tahun yg banyak merubah ak...
ak ada 4 tahun di sini..ni rezeki aku..selepas ak buat keputusan untuk tolak tawaran polis ary tu..semua org kata..itu masa depan..yes! aku pernah bercita2 utk jadi polis..
tp bkn skrng..sbb ak msih mau blajar..itu pendirian ak mungkin..

ak akan terus disini untuk sebuah masa depan..ini langkah pertama mungkin..


so..
2013....!!!
Thanx for all the lessons!!
2014...!!!
I AM READY...!

Monday, 30 December 2013

Bagi atau tak?

hyeeeeee kalian2..!
ak msih d study week..
study week..yg study nya ntah kemanaaaa..
alaa..tu perkara biasa kan?
kan2?
haaaaaa..gini kisahnyaaa..
Abg Smurf nak bezday 2hb nie...!
ak nak bg hadiah..
nak!
tp agak memalukan laaaa..
ak bukan siapa2..
bukan siapa2..
jadi ak rasa mcm over jak kan kalau ak bg dia hadiah..
tp ak mau bagi!!!!
tapiiii...
errrkkkk..dilema sungguh....
nanti mcm nampak ak over sgt pulak klu bg dia hadiah..
tapiii..
haaaaaiiihhhhh..
ak rsa nak bg..sbb time nie dia single!
sooo..ak rsa ak ble bg..sbb ak x kan kcu siapa2 punya..
kan?
tapii..bagaimanakah..
sbb ak xmau jumpa diia lagi..
main post?
emmm..nnt ak balik Labuan..ak post ke Johor..
gitu?
tapiiiii..
nnt dia tgglkn barang ak bg di Johor..x best kan?
eemmm..
atau ak belikan dia coklat dr Labuan..
nnt balik cuti..
ak bg la dia sekali ngn hadiah..
haaaa!
mngkn nie cara yg trbaik..
jmpa dia utk bg barang jak..
settle kan?

err..
tp ak takut tindakan ak nie akn buat ketara sgt ak suka dia..
ehh..
ak suka dia ka?
ak pun xtau jawapan tu..
ak suka dia atau tidak..
haaaihhhh..
mngkin suka..
tp ak x mengharap apa2 pun dr hbngan nie..
sbb ak rsa xkan ada apa2 pun..
mksdny..
ak x berharap langsung..
berangan2 sja ak mampu..
hahahaah..

ntah laaaaa..
apa la mau jadi ko nie Eikaaaaaaaaa...
org yg mau dgn ak..
ak tolak mentah2..
sementahnya..
yg xmau ak..
tu plak yg ak terhegeh2..
isssyyyyy3..
kenapakah..
upside down sungguh..

ak pun teda jwapan utk tu semua..
knp dan knp..
perasaan ak sndiri pun ak xtau apa..
wakakakaakak..
nampak x?
mungkin ya..ak suka abg smurf..
tp ak rsa perasaan ak cuma sekadar suka..
dan cuma setakat itu..
ak xkan benarkan pegi lebih jauh..
sebelum perasaan ak pegi lebih jauh..
ak senang nak move on..
kan?
sooo..x pyh nak jauh sgt laaa..
dia dh balik2 ckp pun as abg n adiik..
so?
yg ak nak lebih2 apasal?
biar la syok sndiri..
mcm x biasa?
wahaahahahahaha..

lakonan tetap akn ditruskan..
tanpa henti!
ak xakan biarkan dia tau yg ak suka dia!
n ak ada perasaan dgn dia!
xmngkin!!
itu adalah satu perkara yg sgt dan teramat memalukan..
kan?
jadi jangaaaannn..
satu jak!
dia akn tau psal nie kalau dia jumpa blog ak nie..

tp dia x mngkin la jmpa blog ak!!
wahaahahahaha..
ak prnh ckp psl CHINTA..
yesss..ak gunakan nama CHINTA dlm dunia blog..
tp dia xtau nama blog aku sebenarnya CHINTAKUEIKA..
ekceli..
kalu dia tau tu..
dia mmg akn jumpa di google..
argghhhh!
sbnrnyaaa..kalau dia bijak..
dan gooogle guna nama fb ak..
Eika Luvieka..
dia akn jumpa jg blog nie..
tp ak x rasa dia akn terfikir utk buat cmtu..
dan dia xkan buat pun..
utk apa dia cari blog ak?
ak nie siapa?
ak bukan siapa2..kan?
soo..
xpyh la ak nak perasan sgt..nak lebih2..
dgn kata lain..
tolong sedar diri wahai Eika yg comel dan gojes!
dantolong buang perasaan gila nie dari hati..
secepat mungkin!
dikhuatiri akan jadi lebih parah!
walaupun ak rsa dah semakin parah..
apalagi sejak dia dh single..
arrggghhhhh!
seksa hati!
seksa jiwa!
keep calm..
stay gojes!

Sunday, 29 December 2013

kali kedua dah.

Now..study weekk!
ak belajarr..betulll...ak belajar..
knp buat muka x percaya tu? ak cucuk lubang hidung korng jap g..
haaaa..
ak study.
tp jiwa kacau..
hati kacau..
otak kacau..
ehhhh!
ntah laaaa..
entah laaaaa.....!
aku susah la nak cakap..
xtau la nak cakap mcmnaaaaa..
sbnarnya apa yang jadi dgn aku nie pun ak sndiri x pasti..
n sbnrnya aku sndiri x sedar..
knp boleh jadi macamni..
entry sebelu nie ak ada ckp psl ak main pst2 di LINE kan?
ekceli sblm nie zaza sllu post luahkan perasaan di sna..
n yg ada..cma aku..
jd ak pun cuba buat bnda yg sama mcm zaza..
ehhh!!
sekalinyaaaaaa..
ak post luahan perasaan di sana..
Abg smurf tu left sticker..
ini bermakna laman sosial yg tu pun tidak aman untuk ak luahkan perasan...
tapi..!!
dia tau ka itu dia?
ak mksdkan dia?
ak rasa x mngkin dia tau..
kan?
jadi ak masih teruskan merepek di sana! 
yg penting aku puas aty! kan?
sbb aku yakin dia xtau dan xakan tau!
xmngkin la diia tau..org yg ak mksudkan tu dia..
mustahil..
jd ak teruskan la sja..
apa2 jak laa..
ak dalam proses kembalikan diri semula..
errr..
sedarkan diri sendiri!
proses buang perasaan ak!
move on!
sbb teda guna pun smua nie..
haaihhhh..
yes..
nie dh kali kedua ak rsa kejadian cinta bertepuk sebelah tangan nie..
sakit?
namany cinta kan?
cinta tu mmg sakit weiiii!
memang!!
memang sakit!
tgk!
kejap jak pun ak kenal abg smurf..
salah ak jg.knp buka pintu hati utk dia..
n the ending?
ak jg yg seksa..
nevermind..
ak tau ak mampu utk move on..
just perlukan masa..

penat dgn keadaan..
kan?
ak dh lama penat..
knp ak trjebak dgn benda mcm nie..
bila ak rsa sesuatu..
ak ingt kan diri sendiri..
abg smurf kata.
ak cuma adik..
heii! Eikaaa!
bangun! cuci muka! cuci kaki!
ko cuma adik! cuma seorg adik!
jgn perasan lebih2!

cinta nie sgt complicated..
haaa..
time ak update entry nie..
kak Seri mcm tgh nangis kat katil..
ak x berani nak kacau..
tp sblm nie..dia keluar..ak rsa dia bercalling..
lamaaaaaaaa..
sejam kot..
pastu dia masuk..dia diam..n skrng stay di katil..
padahal esok kak seri ada paper..
tp ak x berani mau tegur..
n ak dgr bunyi mcm nangis..
errr..
bunyi hingus..ngeeehhhh2..
ak rasa kak seri gaduh ngn boifrennyaaa..
mungkin laaaa..
tp ak xnak la mnyebokk..
klu pasni kak seri nak citer..
ak dgr laaa..
klu x..buat apa ak nak sebok kan?
sbb bila ak nangis pun..
kak seri x kacau..
jd ak pun jgn kacau..
ok?
ak nangis?
gaduh dgn boifreen?
boifreen pun teda!
ak sllu nangis bila ak keliaru dgn diri sndiri..
kadang2 ak nangis bnda bodoh2 jakk..
n sbb ak mmg suka nangis..
nope!
bg ak..nangis tu salah satu cara ak luahkan perasaan!
tanpa kata! cuma airmata!
ak nangis saat abg smurf kata ak cma adik..
ehh? kenapakah? memalukan kan? memang!
ak nangis time abg smurf luahkan perasaan suka other gurl..
ehhh? knp engko Eika? apa kaitan ko nak nangis2? 
aku pun xtau..
ak nangis bila nmpk abg smurf post gmbr dgn gurl lain..
ehhh?? over nya Eika nie?
Memang!
tp teda apa laaaa..
ak nangis atas kesalahan diri sndiri..
kesalahan membuka pintu hati n meletakkan harapan..
ekceli semua tu x perlu..
so ak dh lupakan semuany..
kn ak kata..
ak nangis benda bodoh2 jak..
n kejap je laaaa..
xde la nak meraung bagai..ak cuma anggap bnda tu satu luahan perasaan..
n then..im stop!
lupakan semua nya..

yg pasti ak bijak berlakon!
ak x prnah tunjuk apa2 ngn abg smurf..
so..untill now..dia masih xtau ak ada perasaan dgn dia..
n ak rsa..dia xkan tau pun..
ak bijak smebunyikan perasaan sendiri..
kan?
sungguh memalukan nusa dan bangsa bila dia tau..
biar la dia xtau..dan ak rsa dia x perlu tau pun!

kalau benda nie diia tau..
ak yakin..
antara ak yg x akan contact dia lg sbb malu yg teramat..
atau dia yg x akan contact ak lg sbb mmg xmau kwn ngn ak bila tau ak simpan perasaan..
antara 2 kemungkinan tu sja..
tp angan2 yg x kan jadi kenyataan pun ada jg..
dia akan balas that feeling..!! WAHAHAHAHAAH
ANGAN2 sgt!!!!
ok merepek!
itu adalah perkara sgt mustahil akan berlaku..
aku sedar dan ak tau..
hakikat kan?
kena terima la walau pahit..
ehhh!
sudah la..seksa hati ak sendiri fikir benda mcm nie..
EIka...
just stay gojes..stay calm..
n set ur mind..
the Love is pain..
so..please..
dont try to throw ur self into the Love..
its like..u will kill ur heart..
slowly but really killed..
don trust love..untill u meet the one who also know about Love!
yess..the one who also know about Love!

susah kan?
nak cari org yg tau apa tu cinta..
bila ada cinta..
disitu ada harapan..
bila ada harapan..
disitu ada impian..
bila ada impian..
di situ ada jalan..
jalan merealisasikan impian..
mungkin?
the key of the Love..
pertahankanlah cinta..
sbb kita mencintai tanpa alasan..
jadi tolong jgn cari sebarang alasan utk leraikan cinta..

Bila ak mula bicara cinta..
just what in my mind feel in my heart..



Friday, 27 December 2013

Gilaaaaaaa...aku gila!

Abg Smurf nak cari blog ak..!
gilaaaa!
terjun tasik ak..
luahan perasaan ak di sini..
semua di sini.
makaaaa...ak x kn benarkan dia jumpa blog nie..
tp klu dia jumpa..
mmg ak xnak cntact lg la.
sbb smpai skrng..ak pecaya dia x detect pun perasaan ak.. *sbb ak sgt berusaha sembunyikan perasaan ak..sgt berusaha! n berlakon!
tapi klu smpai dia jumpa blog nie..
memang!!!
memalukan sungguh!
n kita tgk..ak yg xkan cntact dia lagi..
atau dia xkan cntact aku lagi..
kemungkinan yg akan berlaku..
wahahaahahah..
dh la smlm ak merepek di LINE..
sekali..
dia left sticker!
ak ingt xde yg nmpk LINE tu..
ataupun xde yg layan..
sbb ak ngn zaza suka merepek di sna..
sekali!!
ada jg abg smurf nie wujud..
xble la ak tinggalkan sbarang luahan perasaan kat sna..
tggl blog je la harapan nusa bangsa..
tapi siyes!!
klu dia jumpa blogg nieee..
ak xnak cntact dia lagi!!
xnaaakkkkk!
maluuuu.........!
anywayyy..
ak update blog nie selepas otp ngn abg smurf!
ak pun xtau knp dia call..
tp sbb dia bosan kot..
\tapiii..
ak bahagiaaa...!
hahahaahah
gilaaaa..
ok control sikit Eika..
korng jeles x?
ak tau korng jelessss..
huhu!
ak je overr..
ak mmg sllu overrr..
tp xpeee..
ak dlm proses buang perasaan nie..
xperlu pegi jauh..sbb xde makna..
ak perlu cepat sedar diri!

Bila la semua nie berakhir..
mana jodoh aku!
persoalan ak selalu tanya zaza..
zaza sllu tanya ak..
kisah kami berdua sama jak!
samaaaa!!
bahagia..sekejap2..
llki yg di tunggu..
kejap ada kejap xda..
begitu la tuu..
bahagia sekejap..sekejap..skejap..
semata2..

penat dengan keadaan..
tarik selimut..tutup mata..

Wednesday, 25 December 2013

Apapuntakboleeee

dah berhari2 dah study week aku nie sebenarnya..
penaaatt...
motif penat?
penat mngadap lappy..tapi x study punnnn..
wahahahahaha..
begini la niee..
ak mmg camni..
semua nak last minit..bila dah last minit nnt..
baru myesal..
haiihhh..apapuntakboleeeee...
semalam ak keluar dgn para gadis gojes n kak diana..
kalau dh keluar gugurl shja nie..
tanpa bwa si puteh ngn si pheyand..
mksdny kami berniat utk bershoping..
bila keluar dgn 2 jejaka tu..
nafsu nak shoping terbantut..xtau la knp kan..tp mmg cmtu..
errr..
seperti perasaan tidak selesa klu shoping dgn llki..
bila kami2 jak..mmg semua angkut barang..cmfirm! hahahhaha..
first kami ke Boulevard..kebiasaan yg sgt la biasa..
bila kami pg Boulevard akan mngambil masa hampir 2 jam utk sampai..
asyik sesat jakkk..xtu la kenapa..tp mmg sesat memanjang..
pdahal xde la jauh sgt pun..cuma tmbah masa pusing2..u-turn2..haaa..
sbb tu la mngambil masa panjang..lebih byk msa dalam kereta jadiny..
round2 Boulevard..ak xde apa yg berkenan..
ak berniat nak beli baju hari nie..nk cari baju nak pakai balik nnt..
tp seperti tiada pun yg aku berkenan..then kami balikk..
nak extend kereta..tp ada pnyewa strusny..maka kami kembalikan kereta tu..
then sewa kereta lain..
hahahahha
nampak tak kegilaan kami kalau berjalan?
over sungguh kan..

lokasi seterusnya kami mau serang Summer Mall..
Abg smurf sllu kata..apa la yg ada di Summer tu..
OMG!
cuma ak yg nampak di Summer tu ada sesuatu..
Summer tu berhantu! dan sgt berhantu..
kitorang bru jejak 10 minit..bru masuk kedai pertama..
ak dh jatuh cinta dgn satu beg..then ak terus ambil tanpa lihat beg lain..
dan bergerak ke kaunter utk melabur duit aku!
nampak x!!
Summer Mall tu berhantu!
tolonglah percaya ckp aku..
aku boleh jak berjalan round semua mall yg lain..
tp jgn bwa aku msuk summer mall..
sbb ak akan melabur duit ak di summer mall!
mall lain aku bole tahan duit ak dr keluar..
ak sndiri x pasti knp sbnarnyaaaa..
wahhaahahah
tp agak selamat sikit duit aku..
semalam ak bwa RM300++..
tp ak balik ke kolej sakura dgn masih ada RM200++ dlm dompet..
sbb ak beli satu beg jakkk..
n belanja makan..
selamat duit aku..
wahahahaha..
tapi nampak x permainan di sini?
niat ak nak beli baju la weeiii..
pegi angkut beg pulak daaaaaa..~
apapuntakboleeeee..

sebenarnya jg niat ak usha barang ak nak beli utk para kanak2 di Labuan..
anak2 buah kesyangan tu..
tp ak x pndai pulak nak beli..
baju..ak tkut x muat..
xtau saiz..
jd ak belum decide mau beli apa utk mereka..
dorng dila n kak diana..
shoping utk buipren..
ak nak shoping utk siapa?
ak nak beli utk abg smurf jg sbnrnya..
sbb dia bzday next week..
tapi..tapi..tapi..
mcm over plak kn nak beli hadiah bagai..
baik x pyh..
simpan jak niat..
hahahaahha..
lain la klu hbngan kmi mmg rapat sgt..mngkin ak akn belikan..
tp nie..maslahny ak x prnh jmpa dia lg slps tgk wayang..
jd biarla ak x pyh jmpa dia lg..
bila ak dh belikan dia hadiah..maka ak trpksa jumpa dia nnt dan ak xnak!
 wahahahaha..
xpyh nak over sgt la kan..lain kali jak ak belikan..
wlupun ak mmg jenis suka belikan org hadiah...
tp xpe laaaa..teda makna pun..
tp sbnrnya ak berani je nak belikan..
sbb dia dh single! wahhahahaha..
ehhh...dah! biar sekadar niat..

banyak hasil ak selama ak hidup di bumi sarawak nie..
hasil shoping..
dan ak sda tetapkan..yg ak hanya akan bawa balik baju baru..jeans baru..beg baru..n kasut baru balik nanti..
yang lain..selamat tinggal di bumi sarawak..ak x bawa..
wahahahahhaha..
tu pun mungkin dh full 1 bagasi..
barang yg tinggal..mungkin 5 bagasi..
waahhaha
nampak x betapa bnyknya harta karun ak?
aku nie manusia kaya baju sebenarnya..
yg teramat sgt..
ak dh hidup sini hampir 4 bulan..
tp sbnrnya ak ada lg 1 bagasi baju ak belum pernah pakai di sini..
n separuh  lg tudung ak dalam hand luggage ak x pernah pakai..
banyak ka? banyak yg teramat~
ak pun xtau nak ckp cmna..
semua tu tanpa sedar..
cehhh..tanpa sedar konon kan..
tambah lg dgn yg ak bru beli..
byk sgt..
jd sbb tu ak cuma nk bwa yg baru jak balik..
sbb di percayai ak akan angkut lg baju dr Labuan ke sini..
isyyyy2..
n atas faktor tu jg ak xmau tggl d sakura yg kecik nie..
hahahaahha..
xmuat k! x muat!

Haiiiiihhhhhhhh laaaaaa...~
Apapuntakboleeee..
ak bosan sbb tu menaip kat sini..
xtau nak citer apa..
dh bosan plak pkir tentang cinta..
kan2?
pssstttt~
mari tarik selimut dan tidur..



Luahan Hati

tadaaaaaaaa..~
malam nie ada sesi luahan hati..
antara aku dgn gadis gojes kesyangan..
siapa lg kalau bukan Gadis Zaza!!
ekceli semua pun gadis gojes kesyangan..
tapi aku sgt rapat dgn Zaza..n trlalu rapat..bandingkan dgn yg lain..
sehari x mesej Zaza..msti rasa rinduu!
gila kannnn..
tp mmg begitu laaaaa...
hari2 kmi mesej..
n maybe sbb ak single..n zaza pun single..
so kmi lebih understanding berdua..
dan sgt ada chemistry..err..mngkin itu perkataan yg sesuai..
ya chemistry!!
n sbnarnya tiada rahsia antara aku dan zaza..
apalagi tentang hati dan perasaan..
apa yg terdetik dihati ak..zaza org pertama aku cari..

kisah aku dan zaza..byk persamaan..
kami terjebak dgn kisah simpan perasaan trhadap seseorg..
tp tidak berbalas..kesian kan..
dan kami pernah kecewa dalam bercinta..
mngkin sbb tu kami memilih utk single skrng..dan lebih kpd simpan perasaan..
biar masa yg menentukan mungkin..
kali nie..ak cakap sesuatu yg slma nie sbnrnya ak pendam..
setelah sekian lama..
ak pernah ckp dgn zaza..
tp ak ckp lagi sekali..
sbb ak rasa benda nie semakin aku rasa..
ehhh?
ayat apakah yg ak ckp nie?

Yes..sbnrnya ak dh buat keputusan utk tutup pintu hati ak utk sementara waktu..
n smua di sebabkan ak rasa ak dh terkecewa 2 kali..
kekecewaan kali kedua sbnrnya secara x sengaja..
semua berlaku secara x sengaja..
n mngkin sbb ak sgt baru nak lihat dunia..
abg smurf..
dia lelaki pertama ak kenal di sini..
dia lelaki pertama aku keluar berdua..
dan semua yg dia buat utk aku..sepanjang awal perkenalan kami..
semua sweet..semua buat ak simpan perasaan..
mngkin masa tu sbb ak sunyi..
tp ntah laaa..
makin lama..ak semakin simpan harapan..
harapan yg sbnrnya dia bagi dekat aku..
tapi lama2..ak sedar..sbnrnya cuma aku yg perasan..
jadi ak cepat bertindak utk sedarkan diri sendiri..
sejujurnya ak dh buka pintu hati aku utk abg smurf..
tp rupany..
dia tidak pernah berniat pun utk masuk..
ceehhhh~ hiperbola kejap..
sebelum perasaan ak pergi lebih jauh..
ak sedarkan diri sendiri..
n hbngan kami masih ok..till now..
as abg n adik..
ak lebih selesa..mungkin?
hahahahaha..ntah laaa..
tp jujur jg..kisah dgn abg smurf nie sbnrnya buat ak lebih kecewa..
yess..ak rasa ak kecewa utk kali kedua..
wlupun mcm ak ckp awal td.kali nie berlaku tanpa sengaja..
n buat ak bertindak utk tidak bercinta lg..
selepas ak ambil keputusan utk buka pintu hati..tp sebenarny semua tu xde mkna..
mungkin lebih baik ak kuatkan hati aku..utk tutup pintu hati aku..
buat sementara waktu..
sampai bila?
ak pun x pasti..sbb ak rasa semua tu x perlu..
kan?
ak selesa dgn hidup aku skrng..
perlahan2..ak suda kembali jadi Eika yg dulu..
Eika yg ceria..Eika yg banyak cakap..Eika suka ketawa..
Eika yg dulu..selepas ak pernah jd Eika yg suka bersendiri layan perasaan..
tp tidak utk sekarang..
entry sblm nie ak ceritakan kisah abg smurf..
aku suka dgn hubungan skrng..
as abg adik..n as fren..
kmi bebas utk berbual tntang apa saja..
best kan?
kalau ak lambat sedar n betulkan perasaan sndiri..ak x kan mampu utk ada hbngan mcm nie dgn dia..
tp disebabkan ak cepat bertindak selamatkan diri sendiri..
maka aku mampu..

Ak pandang semuany dari sudut positif mngkin..
cinta tu x perlu wujud..x semestiny wujud..
siapa kata x bole bahagia tanpa cinta?
kan?
ok je pun..
ak masih selamat..hahahaha
ehhh?
apasal entry kali nie masih serius bicara cinta?
ntah laaa..hati dan perasaan aku agak huru hara,,,
sbb abg smurf byk luahkan perasaan akhir2 nie..
tp kalau dia tau psl nie..
ak rasa dia x akan cntct ak lagi..
jadi! tolong jgn biarkan dia tau!
jgn sesekali dia tau kewujudan blog nie dan entry2 nie..
naya aku..gilaaaaa...
ak yakin..kalau abg smurf tau tentang perasaan yg pernah wujud nie..
dia xkan cntact aku lg..
jadi sedaya upaya la ak sembunyikan blog nie dr dia..
dia x perlu tau pun kan?
nie cuma satu kesilapan yg aku sendiri buat sebenarnya..
kesilapan membuka pintu hati..
lain kali kunci jakkk..
pakai kunci basikal pun xpaa..
hahahaha

eheeemmm..ak nmpk korang tersengguk2..
ngantuk ke entry ak?
silalah tidur cucu2 sekalian..
kisah nenek dh tamat..
nie pun sbb td nenek luahkan kat zaza..
ehh..apasal nenek pulak?
tetiba kaann..
td ak luahkan kat zaza..xtau la knp..
jd ak nk ckp jg kat sini..
maka jam 2.29 pagi nie..
aku menaip..dan terus menaip..
korang nak baca..silakan..
xnak?
ak x pernah kesah..
sbb ak faham betapa bosanny entry aku..
kan2?

Ok laaa..sbnrnya tiada apa pun yg penting..
aku cuma rasa ak perlu tulis kisah nnie disini..
tentang hati dan perasaan aku..
tp ak sudah bertindak lebih pantas dari hati aku sendri..
jadi x payah risau la kalian..
ehh? agak2 ada x risau?
hahahha..
mksd aku..x pyh risau la..
ak yakin ak xkan kecewa lg..sb ak sudah jd lebih bijak utk hadapi semua benda nie..
mungkin?

tapi persoalannya..
bila ak akan bahagia mcm org lain?
ak nak mcm org lain..
bahagia mcm org lain..
ak nak..
tp knp ak x prnh dpt smua tu?
ak ada perasaan cemburu lihat mereka2..
sgt!
ntah laaaa..
tp ak rasa ak sudah cukup serik utk bercinta lg..
sudah cukup sudah..
hahahaha..
begitu laaa..tp ntah laaa..
sudah laaaa..
ak mals nk ckp panjang..
wlupun sbnrnya ak dh ckp trlalu panjang..
hahahaahha
asyik ckp pasal cint ajak kan..
well..tgk la blog ak mmg chinta kan?
so..mmg cinta la!
ok2..esk kita buat entry xde cinta plak..ok?
now dag 2.34 pagi.
rsanya aku perlu tidur skrng..
genaittt kalian!!
pssstttt!
awk yg kat sna tuuu..
air liur basi kelua laaaa..
lap sikit..
hahahaha..
chowwwwwwww!!

Tuesday, 24 December 2013

Countdown!

skrng nie aku tgh study week..!
study week lah sangat! *dgn nada sebutan satu2 suku kata..
macam biasa..bila study week..
aku balik rumah..or bercuti..melancong sana sini..
but here..
ak cuma mampu countdown utk balik!
sbb x mampu balik..
errr..sbnrnya mampu jee..bkn x ble balik..tp agak..
buat apa balik?
seminggu jak pun kan..then kembali ke sini..
dikhuatiri ak buat keputusan drastik x mau kembali ke sini..
kan dasyat tuuu!
heyyy! sabar Eika yg comel!
10hb flight aku!
x lama lg punnn..n ak antara yg habis awal..
kot?
kan?
oh yeeaaahhhhh!
banyak sgt aktiviti ak nak balik nie..
ehh! mestilahhh! 4 buan kot aku tak balik!
nie rekod dunia k! bayangkaann..
Eika yg selama nie terdampar di Labuan..tiba2 tercampak di kejauhan..
bila dh tercampak maka xbole la balik selalu..
tp nie pilihan aku kot..ak yg pilih Unimas nie..
satu! sbb ak mmg nak jauh..ak belum rasa lg jauh tu mcmna..bila dh rasa..
sesungguhnya lebih baik ak dekat..ak si anak manja..
dua! sbb para gadis gojes ada di sini!
hahahaha..kalau para gadis gojes x di sini..xde mknanyer ak nak trcampak sejauh ini..

mari kita fikirkan aktiviti balik nanti!
first..ada satu event dh menanti..
fashion show n photoshoot event..
ak balik 10hb n that show 12hb..sempat? maybe?
kali nie ak nak ikut! kalau teda aral melintang la kononnya..
then,satu aktiviti lg..
si gadis kesayangan Yana nak bertunang!!
untunglaaaaaa..
aku niee..boifren pun tedaaaa..
haaaiihhhh laaaaa..
so utk majlis Yana..
ak ada tugas nak gubah hantaran..
suka nieeee! hahahaha..
theenn! ak nak jumpa Herda! rinduuuuuu!
also baby Nia..
pastu ak ada job..
for the anak Vip..
utk majlis anniversary ny..
dia stick dgn ak..after whole her wedding ak yg design n arrange..
maybe sbb tu..
tp ekceli dia anak Vip yg sgt simple..
slama aku urus majlis org..dia sgt simple..
so..kerja pun agak senang..
whateveer! yg penting ada duit belanja cuti!
ye dok?
hahahaha
cari duit seeyhhh..
kena laa kerjaaaaaa..

setakat nie itu jak misi2 ak sempena cuti..
selain misi utama ak..iaitu MAKAN..!
haaaaa..sja jerk capslock..spy gempak sikit..
ko knp melopong?
heyyy! kalau psl makan tu..thats me!
makan semua yg ada di Labuan..
ingt x seksa ak duk sini..makanan di sini mmg semua sedap..
tp ak x dpt makan apa yg ada di Labuan..
x sma k! x sama!
espeseli makanan mama masak..
misi utamaaaa! hahaha..selamat menggemukkan badan untuk diri sendiri..

tapi ak rasa cuti ak nie..mesti akan berlalu kejap jak kan..
then ak kena balik sini..
oh my!
dan itu akan jd sesuatu yg mnyeksakan jiwa dan raga..
masa kat Labuan pun ak rsa seksa nak masuk hostel..
heeyyyy!
ak dh stay hostel 7 tahun tau!
tmbh lg 4 thn jadi 11 thn..woowwww!
tp maybe ak x la stay hostel selama 4 thn kat sini kan..
ehhh!
lupa pulakkk! ada lagi satu urusan seri paduka baginda ak time cuti nie..
settle lesen kereta aku!
haaiihhh..lesen kereta nie ak msti settle juga!
klu takk..mmg aku tekanan perasaan next sem di sini..
lesen kereta tu pnting!
untuk meneruskan hidup ak di sini..
ceeehhhh..gitu..

Mama dh tnya pasal kereta..ak x ble proceed la kalau teda lesen..
lesen dlu..then ak akn pikirkn kereta..
senang sikit hidup..konon..
hahahahah
mcm org kaya jak kan mau berkereta begini..
tp itu keperluan la!
keperluan utk beremaja..hahahahaaha

Well..ak sgt remaja la kononnya di sini!
sebenarnya ak baru melihat duniaaa..
baru jumpa mcm2 jenis org..
yg sgt mcm2..
mngkin nie la pngajaran hidup ak..
yg mendewasakan ak..
yes! ak dewasa!
menuju ke 20 tahun! oh my! aku tuaaaaa!
hahahahahaha..
roger n out! choooowww~

Bicara Cintaaaa..

Ada apa pada cinta?
cinta tu mnyusahkan hidup jak laaaaaa..
ehh?
mari kita mulakan sebuah kisah cinta..
pada suatu cinta..
ceehhh~ gituuu..
eheeemm..begini...
aku nak citer pasal abg smurf pnya kisah citer..
kisah cinta yg agak cmplicated..n yes! novel sangatttt..
movie pun boleee..
ala2 Aaron Aziz gituuu..
hahahah..konon..
ak penah citer kan pasal kisah dia luahkan perasaan pasal the gurl name Jiji..
konflik kisah nie bila kak Jiji decide to get back wif her Ex..
agak tragiss..
tp dr sudut pndngan ak as a gurl..
ak rsa dia kembali pda Ex cma sbb kenangan n memori yg pernah tercipta dlu..
kan?
n klu x silap..dia bru dlm sebulan lebih break masa abg smurf tu confess kat dia..
that why dia kata need time..
biasa la..ingt senang ka nak lupakan kisah cinta?
mngkn ada org ble bertukar psangan dgn cepat..tp bukan semua org ble buat cmtu..
then..
aku nampak la hbngan kak Jiji n abg smurf go smooth..
until la muncul si Ex yg ekceli dh expired dh pun..tp agak tidak puas hati melihat both of them nmpk bahagia..
so gangguan di situ..
mula lah kisah si Ex tu nak get back ngn kak Jiji..
n sbnrnya.
ada satu permasalahan peribadi antara si Ex n abg smurf..
Tingggg!
masalah perempuan jugaaaaa..

haaiihhhhhh laaaa..
ntah laaa..ak nk cakap lebih pun..
mereka semua tua je dari aku..
brpa byk la garam yg aku makan bandingkan dg garam yg dorng makan..
kan2?

After kak Jiji get back dgn si Ex nie..
ak just perhatikan hbngan dorng..
n abg smurf nie cmfirm la frust menonggeng kan..
tp ak rsa tindakan wait n see lebih baik..
sbb abg smurf pun tau mngkn ada niat lain d sebalik apa yg si Ex buat..
mngkn nk balas dendam? atau lbih tepat..xnak abg smurf dpt kak jiji..
so..just wait n see apa yg akn berlaku..

Ak jadi pemerhati yg abg smurf sorng jak tau kewujudan ak..
tanpa angin tanpa ribut..
abg smurf upload pic dgn one gurl..
errr..gurl baru..kot? ke kawan..ak x la tau kan..
tp ak ingt kwn2 biasa la..sbb abg smurf nie kan ramai kwn pempuan..
tp hari2..sma jg..kat insta pun that gurl..
abg smurf x crta apa2..
so ak pun xnk la tnya apa..
mcm mnyebok sgt plak nmpkny kan...
so..let it go..mngkn abg smurf dh move on..
tp ak tau x semudah tu..
abg smurf tu cma ambk tindakan drastik..nk lupakan kecewa dgn kak jiji..

n yes!
that gurl gelfren baru abg smurf..
semudah tu kan lelaki berubah hati?
mudah sgt kan?
tu yg ak x faham..satu benda yg ak sllu tertanya2..
knp hati org boleh berubah mcm tu?
secepat itu?
mudah ny?
entah la..sama ada dia siyes atau tidak..tp mudahny definisi hbngan cinta bg mereka?
mcm tu jg dgn aku..
mudah ny diia berubah hati selepas bertahun ada hbngn cinta..
semudah itu?
pelik kann..

tapi..abg smurf kata..
gurl dia nie..annoying..
so,tu mksdny abg smurf dh salah pilih..
tp sebenarnya lebih tepat abg smurf tu xde hati lngsng nak bercinta..
sbb dia msih syg kak Jiji..
tp dia ambk keputusan utk kapel jg..sbb kecewa..
sbb tu ak kata..ak xnak bercinta buat masa skrng..
sbb ak msih ada perasaan kecewa..
mngkn skrng tidak lg..
tp biar masa yg menentukan..
bila kita mnjalinkan hbngan dgn seseorg saat kita kecewa..
prcayalah..
seseorang tu cma sandaran utk kita lupakan kecewa kita..
bila kita rsa kita dh stabil..
baru kita sedar..hbngan tu x sepatutny wujud..
kan?

n the relationship be more complicated when si Ex yg now si Bf kak jiji tu curang..
then kak jiji cari abg smurf balik..
so abg smurf bru sedar yg dia lngsng xde hati kat gf dia skrng..
n dia cuma nak kak jiji..
see?
nmpak tak semua mangsa keadaan?
semua mangsa keadaan..

hubungan yg dh jadi semakin cmplicated..
ak jadi pemerhati..yg sbnrnya..cuma abg smurf yg tau kehadiran ak..
yg tau kisah mereka..
ak x perlu buat apa..sbb ak pun x patut buat apa2..
tapi mcm sblum nie aku kata..
cinta nie sbnrnya banyak mendewasakan kita..
dari dulu..
dari kisah cinta org..
ke kisah cinta aku sendiri..
dan sekarang kisah cinta org balik..
sbb ak dh malas bercinta..
semua ada kisah yg mnyakitkan..
sbnarnya ada apa pada cinta?

nampak tak? semua kisah cinta..msti ada yg sakit..disakiti dan tersakiti..
sbb tu aku kata..cinta tu sakit..
sbb tu lepas nie..
bila ak nak bercinta..
biar la dgn seseorang yg betul2 cintakan aku..
ak mngkn x kisah cinta ak..
sbb ak pcaya..ak ble hadirkan prasaan cinta tu..
tp nak cari org yg cintakan kita?
satu perkara yg sebenarny bkn mudah..
sbb bkn semua org tau apa tu cinta yg sbnrny..
kapel tu cinta? cinta tu kapel?
semudah itu dan setakat itu?

sebab tu sekarang ak ambil tindakan..
wait n see..
dan aku nak tgk usaha seseorang untuk dpt kan cinta aku..
ak dah single almost 4  month..
dlm tmpoh nie..
5 org dh cuba nak bawa aku couple..
tp belum terbuka hati untuk bercinta..
bkn sebab ak masih ingt dia yang dlu..
atau ingt cinta lama aku..
tp ak masih terpikir..
jaminan apa yg ak ble pegang n percaya mereka x sakitkan aku?
sebelum couple..semua indah..
janji manis..
awal couple..lagi indah..rasa macam nak kawen esok..
tp bila dh lama2..
hbngan tu akan hambar jg..bila cuma seorg y pertahankan cinta..
kan?
that why ak ambil tindakan untuk sayang diri sendiri..
cinta diri sendiri..
bg masa utk diri sendiri..
n mngkin jg bertindak menanti?
yes..menanti..
aku menanti seseorg..seseorg yg mngkn mmg ditakdirkan untuk aku..

Entry kali nie agak serius bicara tentang cinta kan?
sbb ak semakin melihat dunia..
n definisi org tentang cinta tu macam2..
n bkn semua org tau hargai cinta depan mata..
kadang2 cinta yg kita cari tu ada depan mata..
tp kita kurang sedar..sbb kita mngejar cinta yg jauh..
tapi itulah jg namany takdir kan?

takdir cinta..
mungkin..



Saturday, 21 December 2013

Remajaaa!

oyeeaaahhhh..!
nak jerit kuat2..!
tau tak..tau tak..?
ckp la dlu tak tauu..nak tau kan?
ary nie aku beremaja dengan para kakak sekalian..
besttt! besttt! besttt!
ceeehhh..dh mcm kanak2 riang pulak daaa..
well..
ak mmg kanak2 riang pun..
kak Alya pnggil aku pun Si Kecik..
Kecik la sgt kak! hahahahah..
ekceli..sbb prngai aku kot..
ak mmg suka ada abg n kakak..
sbb ak teda abg n kakak!
kesian sungguh..
ehhhh..! out dh nie..
baik pada yg ak nk citer td..
korang nk tau tak?
ak nampak pantai tadi! ak nampak laut! nampak ombak!
korang faham tak perasaan aku yg sejak ak di sini..
err..almost 3 month...
ak x nampak pantai langsung! 
yg ada cuma sungai dan tasik semata2..
smpaikan ak prnah trtanya2..tiada ka pantai yg berdekatan?
tp knp banyak restoran seafood?
mereka dpt sotong dr mana? ketam? udang?
haaaa..camtu la ak pikir..
pelik..dan pelik..
tp abg smurf kata..ada..pantai nk sejam lebih dr sini..
katanya tak jauh..
Makkkk! wahai abg Smurf! jauh kottt perjalanan sejam lebih tu..
thenn..
ak buat kesimpulan..owhh! dia dak semanjung la..perjalanan jauh pun mereka kata tak jauh..
sbb dah biasa..
yg aku si Gadis Labuan nie..nk pengsan dh dengar!
al maklumlahh..
perjalanan sejam tu cukup dah untuk kalian round satu Pulau Labuan ku yg tercinta tu.
wahahahah..
apa tak nya ak trkejut prjalanan sejam lebih katany x jauh..
tp td kitorang jalan tu..rsany..xla smpai sejam pun..
argghhh! apa2 je laa! yg pntng ak puas hati dpt tgk pantai!
walaupun sbnrnya x lama lagi pun aku nak balik..

pastu kitorang g Kampung Budaya Sarawak..
besttt2..jalan dari hujung ke hujung..
naik turun tangga rumah..
hahahahaha..
hang out kali nie agak best arr..
bersama para kakak2..yg semua agak gila2..

lepas dari sini..
kami ke Swee Kang..
emmm..
tmpat nie femes kot..
tmpat makan..
mcm jenis ABC2..dan yg sewaktu dengannya..
kat sini..aku belanja mereka semua..
errr..tu mmg perangai ak sejak dulu..
ak x ble buang laaa..
even di sini..ak belajar sedikit utk berkira..
pdahal ak mmg bkn jenis org yg berkira kalau pasal duit..
bkn mksd aku,ak nie byk duit sgt..
tp mmg bkn jenis ak mcm tu..
sedangkan masa festaim ak di sini ak dah pelik..
isi minyak kereta RM5 pun nk collect duit RM1 seorng..
apa kebendany?
RM5 je punnn..
bila makan kat pavi dgn mereka2 pun..
ak sllu belanja sesuatu..mkn di luar pun begitu..
haaaa..camtu la feeling aku..
tapi bila dh lama2..aku cuba pahamm..
ok...nie student life..
k perlu cntrol diri aku..aku x perlu bertahan dgn perangai mcm tu..
sbb semua org berkira di sini..
tp kadang2 ak ra agak melampau la jg..
RM2,3 tu pun nak berkiraa..
isyyy2..
tp ntah laaa..
ak sllu pegang..bila kita buat baik dgn org..
kita akan dpt jg sesuatu lebih baik dr apa yg kita dh buat..
haaa..
tu prinsip ak..
sma jg klu kita buat jahat..
klu kita buat jahat dgn org..pcyala kita akan kena lg jahat dr itu..
camtu la lebih kurangg..hahahahah..

lepas berSweeKang..
kami Movie time!
owhhhh!
dis is my second time bermovie seumur hidup!
festaim bermovie ak dgn abg smurf la!
tgk citer THOR..
nie tgk citer 47Ronin..
best la jg...
byk gelak..mngkn sbb tgk dgn para kakak2..
masa dgn abg smurf..diam2 jerk..
over plak cntrol ayu..
kononnnn! semata2! propa! hahahah..
gilaaaaa..
ok lupakan sja kisah itu!

after bermovie kami g dinner..kat Kg barok..
yg restoran kampung2 tu..
yg duduk dekat lantai tu..
best! sgt best! ak pasal makan..apa la yg x best..semua best..
sbb tu gemokk!
thenn..kitorang singgah Giant kejap..
beli makanan..
n beli makanan nk buat seprais bezday party..
n misi seprais tu berjaya ok!
besttt laaaa..
terharu diri ini melihat..
err...
kalau ak bezday ada ka mau buat begini?
mau jugaaaaaaaaaaaaa......
hahhahahaha..Gedik!

thennn! ak penat..tp masih nak jg update citer nie..
esok beta sambung..
ehhh!
psssttt..pssstttt..
ada citer pasal abg smurf!
esk kita citer k...
daaaaaaaaaaaaaa..!
chowwww..
selamat pagi dunia!
pagi buta!
ehhh..sbnrnyaa..tgh malam..
sy nak tidur..even masih awal..sbb biasany tidur jam 3,4 pagi..
tp agak mngantuk..mngkin sebab penat yg teramat berjalan seharian..
ok.
si gadis yg gojes di sini mohon diri nk tidur..


Friday, 20 December 2013

Apa yg berlaku sebenarnya?

Aku tak pasti apa yg berlaku sbnrnyaaa..
bulan nie..sgt banyak yg meluahkan perasaan dekat aku..
Ehh..bukann..
bukan ak nak tayang poyo ak di sini..
bukan jg ak nak tunjuk kegedikan aku..
tapi siyes..
ntah la apa yg berlaku..
siyesss..ntah laaaa..
nak tolak..ak xmau sakitkan hati org..
mau terimaa..aku tau aku akan sakitkan hati n diri sendiri..
sejujurnya..
aku belum sedia utk kembali bercinta..
ak mau rehat dari semua perkara yg sebenarny tipu semata2..
ak penat sakit hati..ak penat..
aku selesa dgn hidup aku sekarang..
hidup single..
yaaa..memang..
memang lonely..sunyi..rsa tiada yg syg kita..mcm2 la..
yg org kapel rasa..ak tak rasa..
memang...
tapi aku rasa..utk aku bercinta balik..mungkin ambil masa..
atau aku tunggu seseorang..
seseorang yg siyes n tau apa tu erti cinta sebenarnya..
ak rasa sekarang semua org xtau apa tu cinta..
semua nak mainkan cinta..
korang tau tak cinta tu sebuah perasaan yg indah?
tau?
tak kan??
setelah sekian lama..
entry kali nie ak tulis dgn titisan air mata..
yaaa..aku sudah lama tak menangis..
sbb selama nie aku cuba utk berlakon depan semua orang..
dan aku sgt berjaya..
aku agak berjaya untuk nmpak sntiasa ceria..
aku sgt berusaha utk kembali jadi Eika yg dulu..
Eika yg sllu ketawa d mna2..
ak sgt berusaha...
tapi tiada yg tau..dan cuba faham..
apa yg ada dalam hati aku sebenarnya..

Sebuah penyesalan..
skrng aku tau erti sebuah pnyesalan..
pnyesalan bercinta..
kalau ak tau mcm ni rasa sakit bercinta..
ak xkan bercinta..
yesss..
semua org ckp ak bodoh..
buat apa la ak mau kecewa mcm nie..
padahal ak x pernah jumpa dia pun..
x prnh bertentang mata pun..
tapi kalian tak fahamm..
kalian xtau apa tu cinta..
kan?
mngkn ak silap..
mudah mcm tu ak bg cinta aku..
tapi kalian jg xtau..
ntahlaaaa..
ak rsa semua tak tau..
tidak dan tidak..
ntah laaa..
knp hidup aku mcm ni?

aku sudah penat menangis..
penat dan penat..

bukann..bukan maksud ak masih ada cinta di hati aku untuk dia..
tidaakk..
tapi ak cuma mnyesali cinta yg ak pernah bg untuk dia..
ak mnyesali silap aku..
mnyesal yg teramat..
ak x sangka aku salah bagi cinta aku..

sebenarnya..knp ak xble bahagia mcm org lain?
knp org lain ble bahagia?
tp aku tidak?
knp?
aku penat dgn semua nie..
HATI INI TELAH DILUKAI..


Misi dan Visi..!

Haaaaaa...!
Aku dh tempek2 gambar terkini ak kan?
kat entry yg lepas tuuuu..yg ala2 vogue! err..Gojess k! 
hahaahaha..nak muntah? sila jauhkan diri..
agak2 la kan..ak dh kurus ke?
kejap2 ak tgk gmbr ak mcm dh kurus..
kejap2 ak tgk lg sekali..masih gemuk pulak..
tu yg ak pun x pasti..
masa dinner tu ak di panggil naik pentas utk Queen Nyte..
MC malam tu pg tempat duduk ak n suruh ak bangun..
masa ak bangun tu kaannn..
beliau berkata begini..
"fuuhhh..pinggang 26 ke nie dikk..?"
n ak cuma sekadar sengih dan menggeleng..
padahallll..dalam hati...!
yabedaaaabeduuuuu..
ak kurus ke? ak kurus ke? aku kurus ke?
haaa..tak berenti dahh..
mngkn nampak ak kurus sbb ak pki bju kebaya..dgn yg purple kat pinggang tu..
maka..mngkn tu mnyebabkan ak nmpk kurus..
sbb ak tgk..xde la kurus mana..sama jerrkk..
masa kat rumah pulak..hosmet semua kata terserlah ketinggian ak..
mngkn juga potongan kain tu buat ak nmpk tinggi..
sbnrny..x tinggi mana punn..ak cuma si gadis berketinggian 160cm..
ehh..tp time tu ak pakai kasut 4 inchi! maka mngkn sbb tu ak nmpk lg tinggi!
wahahaahahah..
ehh..!
tak sabar mau balik Labuan..
time cuti lepas matrix ary tu..hampir 95% jumpa ak n tegur ak makin gemuk..
harap2 lepas nie ak balik 95% jg jmpa ak ckp ak kurus..
waahahahahaha..perasan..
Well..mari la kita bersama2 wait dan see..
kesimpulan yg pasti!!
tak sabar mau balik Labuan!!!








Thursday, 19 December 2013

Malam Gala Sakti Sakura! Dinner!

Here we go!
Siapa2 yg kenal siapa Eika..
dia akan tau betapa aku si gadis yg sgt suka bergaya!
tapi bukan la tiap hari..pada waktu tertentu kalian akan nampak siapa aku sbnrnya!
kalau hari biasa..kalian akan nampak ak cuma pakai jersey n jeans..dan bedak muka..
errr..tapi shawl tu mesti tau! sbb ak si gadis beshawl..
tidak bertudung bawal kalau tidak terdesak yg teramat...
just sebuah cerita sebelum aku sumbat2 gambar dinner aku..
n lagi satu!
ak juga si gadis yg sgt gila bergambar..suka di gambar la kesimpulanny!
hahaha..siapa yg mmg kawan ak..mmg akan tau perangai2 ak nie..
and entry kali nie..ak nk tempek2 gambar2 dinner ak..
yang konon2 ala2 supermodel..hahahaha..
ak mmg sllu perasan jd model..wlupun sbnrny setakat model yg pernah buat show di bumi Labuan sja.
ok..Lets start dgn sesi upload gambar2 di sini!







 
















Malam gala sakti nie..aku jadi calon utk Queen Night..tp tak menang punnn..sbb judge dr sorakan org..aku lupa laaa bawa fans club ak utk sorak2..hahahaha..
tp xpeee..yg penting!!
ak ada gambar2 yg gojesss!!
tu motif utama..nak bergambar..nak upload2 di laman sosial.
selamat melihat gambar beta yg agak perasan cantik semua..
owhh..gambar2 nie berbeza pencahayaan sbb ada yg dh edit..ada yg msih ori..
maka ada la muka beta yang over putih..dan over hitam..
hahahaha~
agak malas sikit nak letak caption tiap gambar..sbb sama jerk semua..gmbar aku yg posing2 ala2 model kononya..
ok la..ok laaaaa..
korang bosan la tu kann..
asyk tgk muka ak jerk kann..
tp bia laaaaa~
tp tu la tujuan ak...nak semakkan home2 kalian dgn muka2 aku..
wahahaha..
okaii!
chooooowww!
babaaaiiii!