Saturday, 27 September 2014

Saat untuk bercerita

Mungkin terlalu lama ak tinggalkan dunia blogging aku..cukup lama..walaupun application blog ada dalam fon aku..senang ak katakan..ak punya alasan untuk itu..
tapi tiada kisah selain kisah cinta yang ingin ak ceritakan di sini..kisah cinta? silalah pengsan beramai2..this is me..this is my blog..bunyi garang di situ..^_^ maka..sila takut..

Blog yang terlalu banyak menceritakan kisah kehidupan aku..
hati? perasaan? di sini tempatnya..
mungkin otak tidak di sini..al maklum lah..kebangangan itu kan perlu di sembunyikan? jangan tunjuk smua bodoh kita..ye dak? ngeeee..~

tapi aku rasa ini saat untuk aku bercerita..di malam yang aku rasakan mungkin sesuai..atas sebab apa..aku sendiri tidak pasti.mungkin juga tarikh yg akan bertambah lagi beberapa minit merupakan tarikh yang agak sentimental value utk ak..ya..hanya utk aku..dan mungkin dia..

enam bulan bersama dia..Encik NHK..
hanya kebahagiaan yang aku rasa..mungkin mudah utk di simpulkan..kebahagian d awal perhubungan..semua pasti merasa..tapi setahun kemudian? 2 tahun? 3 tahun? bertahun2?
semua itu kan ada pada hati..tanya pada hati..bertanya la tentang perasaan..
di situ jawapan..di situ juga persoalan..
aku tahu bahagia..ak tahu sayang..aku tahu cinta..semua itu milik aku..tapi dia?
cinta dan sayang mewujudkan rasa yakin aku pada dia..
aku yakin..perasaan aku tidak berbeza dengan hati nya..
hati dan perasaan itu bukankah satu perkaitan yang amat rapat?
hubungan yang terjalin tanpa perancangan..berbeza dengan drama TV3..apabila percintaan dan perhubungan yang diatur dan dirancang..tapi aku dan dia..berada dalam satu perasaan yang wujud tanpa sedar..mungkin itu lebih tepat.
.
Cinta dan sayang kami bertambah dari hari ke sehari..mungkin juga setelah berbulan..semua tu di darabkan..bukan sekadar di tambah..dan aku pasti tidak pernah di tolak atau di bahagikan..aku pasti..

mengenai cinta..aku suka untuk berbicara..bicara cinta..siapapun yang membaca blog ini..atau mungkin anak cucu aku satu hari nanti..di sini ada pengajarannya..di sini lah sbuah kisah mendewasakan aku..aku pasti dan tiada penafian..sebuah pengalaman yang ada airmata..ada gelak tawa..siapa kata cinta itu bahagia? siapa kata cinta itu sakit?
aku..aku pernah mengatakan smua itu..cinta itu sakit..cinta itu juga bahagia..

aku pernah terluka..dan aku pernah berkata pada diri..usah percaya pada cinta..

dia..NHK..membuka pintu hati..menutup luka hati..memberi kebahagiaan pada hati..menjaga hati..menyayangi hati..mencintai..dia bukan seorang lelaki yang penuh dengan kata-kata manis..tidak..dia bukan seorang lelaki yang suka mengatakan tentang cinta..dia bukan lelaki yang akan menunjukkan sayangnya melalui kata2..tapi dia lelaki yang melakukan sesuatu dengan hati dan perasaan..dia melakukan sesuatu dengan cinta..dia berbuat sesuatu dengan kasih sayang..aku tidak mendengar kata cinta itu dari mulutnya atau dia menaipkan kata cinta..melainkan aku memulakanny..tapi aku merasakan semua nyaa..tanpa dia berkata2 atau menulis..

aku merasakan..aku merasai..semuanyaaa..tiada ayat yang mungkin sesuai untuk aku bicarakan tentang itu..tapi..ada satu ruang untuknya dalam hati ku..untuk dia selamanya di situ...

NHK..dia mungkin berbeza..berbeza di hadapan aku..berbeza di belakang aku..

tapi siapapun dia..aku terima seadanya dia..cukup buat aku..aku tidak pernah hendakkan sesuatu melebihi apa yang aku perlukan..kasih? sayang? cinta? dia yang terbaik yang akan sempurnakan impian aku..impian untuk hidup seperti cerita dongeng..puteri kayangan bertemu putera hati..

sepanjang hubungan ini..cukup..ak merasakan diri disayangi dicintai sepenuh hati..cuma ini yang aku mahukan..masa depan bersama dia..sebuah cinta yang berpanjangan..

jika ditakdirkan..semua ini hanya tipu daya..ak mungkin perlu mngucapkan syabas dan tahniah NHK...berjaya dengan cemerlang..menghancurkan sekeping hati menjadi serpihan yang mungkin akan hancur selamanya..mungkin saat itu..aku sudah tidak mampu dan tidak akan berkata lagi..apapun..

di hati ini juga..wujud satu perasaan yakin..aku akan berada di sisi nya..dan dia akan selalu ada untuk aku..sekarang dan untuk selamanya..


NHK..kalau blog nie jadi tatapan..mngkin perlu ak katakan sekali lagi..apapun yang pernah tertulis dalam blog ini sebelumnya..hanyalah sekadar sebuah pengalaman yang lebih mengajar aku erti sebuah cinta..tidak ada satu perkara pun yang perlu diragui dan dicurigai..

yang ada kini..cuma rasa cinta yang ada pada hati..hati yang telah menjadi milikmu..


Terima kasih untuk rasa cinta ini..terima kasih untuk rasa sayang ini..terima kasih untuk kebahagiaan ini..tidak ada satu apapun yang perlu aku minta..selain setia dan bersama ku selamanya..
jika di tanya ini permintaan aku? tidak..ini sebuah paksaan..kalau perlu..aku akan memaksa untuk terus berada dalam hidup aku..kerana kehilangan mu satu perkara menakutkan..


hari ke hari..aku cuba terus mengenali..siapa NHK..ada apa pada dia..dan aku akan terus mengenali..

Selamat ulang bulan yang ke-6..
I LOVE Being Yours..Forever..






Tuesday, 8 April 2014

Bahagia Yang menjadi Rahsia..

Ak nak cakap ak sebenarnya sedang bahagia!
Yess!
bahagia!
hmmm..
ak harap ini bukanlah satu penipuan lagi.tp aku rasa aku xmau hebohkan lg..
err..mksd aku..
biarlah menjadi rahsia..
sbnrnya hadirny perasaan nie dh lama..
tp ak cuba nafikan benda nie..
yes! aku nafikan perasaan sendiri!
dan tipu diri sendiri!
mungkin ini jauh lebih baik..
jauh lebih baik..
ak agak tidak update blog..byk kisah yg trtnggal..
tp jgn risau..ak tetap kan bercerita disini walaupun ak tau xkan ada yg baca pun..
aku sedang bahagia dgn capital H..
siapa dia?
dia siapa?
rahsia!
hahahahahahaha..
simple kan!
ak malas nk ckp byk laaaaa..
apa yg berlaku semua tanpa sedar..
imean perasaan yg wujud..
kami x declaire kapel pun..
err..betul ke ejaan tu?
apa2 pun ak mmg x kapel..
kmi lebih mngambil jalan..
wait n see..
n enjoy this relation..
katanya..
keep this feeling..
n he will keep me in his life..
so sweeeeeettt kan?
sweett!
dia baik..baik sgt..dan sgt..
ak jatuh hati!
hbngan kami lebih santai..
kami x kapel..
tapi aku bahagia..
ak akan bercerita lg tentang nie..
walaupun dia x ckp pun nk kapel dgn ak,,
tp boleh kn ak perasan??
dia kesah ke?
ak rsa dia xtau..
ak rsa dh lama jg ak perasan jd gf dia..
just sebab dia sllu ada utk aku..
ak sedar..tp ak nafikan perasaan sendiri..
sbb ak takut nk becinta..ak x kenal dia..x penah jumpa..
ak takut jd mcm kisah lalu..
sbb tu ak kata ak suka abg mirul..sbb ak jumpa abg mirul!
tp ak x jmpa diaaa..
nnt jd mcm kisah lama..kan?
tp dia spesis lelaki yg sma ke?
harap2 taaakkkk!!!
nnt ak citerrrrrrrr...
banyaaakkkkk!
hahahahaha..
nnt k..tungguu~

bahagia yang rahsia! wif Capital H!

Saturday, 15 March 2014

Apabila Aku Berbicara..

Uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!
Lama gila ak x update beb! lama gilaaaaaaaaaaaa..
hahahahha!
sebelum cuti kot!
then abis cuti sebulan..
pastu ak dah sebulan kembali ke bumi Sarawak!
baru hari nie ak dpt update!
ini lah yg berlaku apabila ak dh lama on lappy!
ak on lappy hnya utk perkara yg pnting dan perlu shja,,
penting dan perlu!
errr..kn mcm ada bunyi dialog movie?
okayyy! lupakaan!
byk sgt kot ak nk citer byk dan trlalu byk!
well...ini Eika laaaa..
byk ke sikit ke..ak ttap membebel di sini!
at least ak msih bercerita dan ada cerita..
kan?
no!
at least ak bercerita di sini..kn utk cerita anak cucu aku di masa hadapan..
berangan sgt nak bercucu..
well...angan2 dan impian tidak dpt dipisahkan ini aku laaaaa..
okayyy..now! dh mula sem baru!
errr..
ok jap..blurrrr..
ak nk citer mula dr mna entah..
sbnrnya bkn la ak c bole update dr fon pun blog nie..
ada e pon apps blogging ak dlm fon..
siap letak kat homepage lg.
tp msalahny..
feel tu xkan sma la update dlm lappy dgn dlm fon..
xsama!
sbb dlm lappy lagi best!
hahaahaha!
hhaaaiihhhh..
jap tarik nafas..hembus..tarik nafas hembus..
byk gila la ak nk citer..
emm..nak start dr mna arr..
emm..emmm..
kisah time cuti?
xde la kisah sgt pun..sbb ny x byk aktiviti sgt pun..
as owes..ak lg byk akiviti d laman sosial..
dr di alam realiti..
mcm kata abg smurf!
ak takut dgn dunia realiti!
ehhhh..! tidaakkkk..
ak bukan takut pda dunia realiti..
tp ak lg senang dgn kehidupan dlm dunia laman sosial ak..
no,,
ak sllu pikirkan yg ak lebih ramai teman di laman sosial..
x..mskd ak,ak lebih ramai 'seseorg' yg akan di sisi ak or akn mndgr cerita aku..
THATS IT!

okayyy..ak rasa ak bru buat keputusan dikala menaip..
ak akan bercerita..dan pisahkan crta2 ak utk setiap entri..
so..setiap entri akn bercerita mngenai kisah yg berlainan..
sebuah kisah akn brpindah ke sebuah kisah..
trlalu byk kisah!

dan ak rsa sungguh eksaitet utk bercerita tntang itu semua!

kisah tentang abg smurf..abg tentera..abe..
upppsssssss?
abg tentera??
siapakah dia?
hahahahaa..tunggguuuuuuuuuuuu..~
ceeehhhhh..~



KISAH BERMULAAAAAAAAAAAAAA...~

Sunday, 5 January 2014

Stop!

Ok..now..ak dah decide..
maybe..
semalam ak chat ngan abg smurf..
time kitorang chat tu..
abg smurf kata ak adik kesayangannya..
ulang suara..
ADIK kesayanagan..
walaupun adik..tapi kesayangan..
kann2?
hahahahahahah~
BBRRRRrrrrrrrrrr...


then abg smurf ajak jumpa lg..
ok maybe sbb dia single then teda gf..
maybe sbb tu..
tp dia kata..
dia rindu ak..
n nnt cuti sebulan..
bila lg nak jmpa kan..
ohh! so suwitt of him!
tp ekceli dia mmg suwiitt begitu kann..
pastu ak reply kata..
jgn suwiitt sgt laa..nnt sy lebur..
wahahahahah!
dlm masa yg sama ekceli ak berkata jujur..

pastu!!
abg smurf reply cmni!!
KAWAL laaa..kita kan ABANG ADIK..!!
ok..pengsannn!

see!
sbnarnya ayat abg smurf smlm tu buat ak sgt sedar diri..
SEDAR DIRI..

ok!
ak akan hentikan perasaan nie..
ak akan buang perasaan nie..
aku takut..perasaan nie akan buat kami lebih jauh lepas nie.
aku takut perasaan akan buat hubungan nie hancur..
sedangkan abg smurf ikhlas nak anggap ak adik..
knp ak tidak..

lebih baik ak bertindak hapuskan perasaan nie secepat mungkin sebelum trlambat kan?
setakat nie perasaan nie belum pegi lebih jauh..
cma sekadar perasaan suka ak dekat dia..
belum la smpi tahap cintan cintun..
jadi ak yakin ak bole move on..

ok now..ak akan ikhlas kan hati..
dia cma sekadar abang..
dan tak akan jadi lebih dr itu..tak akan..
tapi satu jak yg ak mmg xble tipu diri sndiri..
bila ada perasaan bahagia dia msej aku..
aaarggghhh!
semua nie hanya la permainan!


He is my BROTHER..
n me is his SISTER..
TITIK!






Saturday, 4 January 2014

Smurf Vs Blog Aku!

Blog aku!
yaa..Blog nie ak dah buat mcm diari kehidupan kann..
memang punn..tempat aku nak membebel..
tmpat ak mau luahkan perasaan..

Abg Smurf dah berkali2 nak baca blog nie..
tapi aku tak mungkin la nak bagi!!
tak mungkin!!

kalau la dia berusaha cari blog ak niee..
dan dia jumpa..
ak yakin 943%
dia tak akan cntact aku lg..
disebabkan luahan perasaan ak di sini..
biasa berlaku kan?
bila org yg kita suka tu tau kita suka dia..
dia akan jauhkan diri dr kita..
so?
rugikan?
kebhagiaan yg selama nie kita rasa tanpa dia tau akan hilang camtu je..
maka..
ak tak akan biarkan dia jumpa blog nie..
walaupun sbnrny blog ak nie tak juga ak private..
dia bole je jumpa kalau dia taip nama fb ak tu di google..
cmfim dia akan jumpa..

Tapi ak yakin..kalau sampai saat dia jumpa blog aku nie..
saat tu juga ak akan kehilangn dia..
sbb ak pasti..
dia tak akan mau cntact ak lagi selepas semua luahan ak di sini dia baca..
sbb tu ak berkeras xmau bagi blog nie..

sebab ak lagi rela bahagia macam nie walaupun sbnrnya tak membawa makna apa2..
sebab ak rasa lebih baik aku yang sakitkan hati ku sendiri dari orang lain sakitkan hati aku..

Ak kata Rahsia Kerajaan Negara..
Sebenarnya Rahsia Hati!

Move or Stay?

Entry sebelum nie ak kata nak Move On..
then ak pernah kata.
when i said i will move on..so that means i will move on!
but its just happen after million of time i say it!
sbb ak tau akan terjadi benda nie..
ak nak move on..ak nak lupakan abg smurf..
nope!
bukan lupakan dia..tp lupakan perasaan aku!
buang perasaan ak nie!
taaaapiii..
hmmm..ntah laa..
ak tanya Dila..
ak perlu move on ka..
Dila kata jangan! Dila kat bertahan la..
Dila sbnrnya bagi ak harapan..harapan yg ak simpan..
tp sbnrnya ak tau dan pasti tak akan berlaku..
yaaa..! sbenarnya kaannn..
ak tau tak akan dan tak mungkin berlaku apa2 utk hbngan nie..
hbngan nie akan pergi sejauh ini shaja..
hnya abg dan adik..
aku tau dan aku sedar! sangat!

tapii..tiap kali ak sedang berusaha untuk semua nie..
membuang perasaan ak jauh2..
abg smurf akan muncul..
akan!
selepas ak wish bzday ny ary tu...ak dh kata i will move on..
kan?
then tiba2..
semalam..dia tweet yg dia di sengat lebah..
ak pun balas la tweet tu..perkara biasa kan?
tapi korang xkan faham betapa ak rasa bahagia bila nmpk namany d hp ak..
even cuma sekadar dia like moments ak d wechat..
ak sgt bahagia! kenyataan k! walaupun nampak mcm ak sgt syok sendiri..
tapi yes..ak happy tiap kali namanya ada di fon ak..
ak sgt bahagia! 
berbalas tweet..
tiba2 dia chat ak..

"budak"
"sakit"

see..comel kan? manja kan?
dia mengadu..
dia kata sakitt..kena sengat lebah..
ak trsa dia sgt manjaaaa..sgt!
arrghhh! tp dr awal prkenalan kami pun dia mmg mcm tu..
suwiitt dan comel..
ak dh ckp kat entry sblm nie kan..
tp ak salah faham..ak ingt dkat ak jak la dia begitu kan..
tapi sbnrny dia suwitt dgn semua kawan perempuan yg dia ada..semuaaaa!!
so ak tak yah nak tachinggg2 sgt la kaaann..

pastu aku TERRRRRRRR... *tak sengaja..tindakan semulajadi..
show tindakan caring ak..
dia tegur ak nampak risau..
hahahaahhah!
YES..I AM..!
tapi tak kan la ak nak cakap kannn..
kan ak masih berlakon dgn dia..berlakon dan terus berlakon..
cover la sikit..kaannn..
xkan laaa..ak nak tunjuk ak tu ada hati kat dia..
owhhh! tak mungkin!
walaupun kadang2 ak tweet..ak moments somethng yg sbnrny ak tujukan pada dia..
tp ak yakin la 875% yang dia tak sedar dan tak terasa puun..
semua tu untuk dia..
kannnn..
itu lebih baik..

bila baca entry lepas..
ak tiba2 teringat..
dia nie hotsetapp..
ramai peminat..
femesss..
sooo..tak layak sungguh ak untuk suka dia..
sbb nya ramai lagi yg dia boleh pilih kat luar tu..yg suka dia!!
ntaahhhh2 satu fakultiii! semua suka dia!
kaannn..
ehhh..yang ak siap pakai tanda seru bagai nie dh kenapa?
emosi nampakkk..
wahahahahahaha..

Ak rasa..ak akan ambil tindakan Wait N See!
and just Follow The floww!

*Tundukk..tutup mata..mengeluhh..
ak akan berhenti bila ak lihat abg smurf bahagia dgn org lain..
yesss..ni kputusan ak maybe..
MAYBE!!!!! 



Wednesday, 1 January 2014

kata hati


Kata hatii..
baca ayat di atas..
dan fahami..

Saya suka awak..
saya tak minta awak untuk membalas perasaan ni..
apa yg sy minta cuma hormatilah perasaan sy..
kerana..
jatuh hati pada awak tidak pernah saya rancang..

yesss..
kata hati ak..
untuk Abg Smurf..
ayat nie sgt sesuai ak rasa..
kan?
ak sedar dan faham..dan tau..
dia tak kan pernah balas perasaan ak..
tapi benda nie berlaku tanpa dirancang..
tanpa disengajakan..

ak cuma minta dia hormati perasaan ak..
ehh?
ntah laaaa..
ak just nak cakap..
yg ak akan move on..
errkk..
berjuta kali cakap pun xpe kan?

entah laaaa..
ak patut move on dan lupakan feeling nie..
argghhhh!
kecewa?
ak dh cukup belajar kan?
so..tolong sedar diri..

Eika..
be strong..stay gojes..

bezday Smurf!

2hb January!
bezday abg smurf laaa..!
heeeyyy..
nak tau takk..
ak pnya la countdow bezdayyy dia..
dgn misi nak wish sharp 12 malam la konon kan..

ak kan mmg slalu over camni..
*angkat kening sebelah.

pnya la aku berusaha...
dgn misi dan visi ak!
nak wish di semua laman sosial dia! hahhaha..
tepat jam 12 malam!
ak serang semua..
Wechat,LINE,Kakaotalk,Whatsapp,MMS,FB,Twittter..
serang dalam masa 3 minit terawal tu laaaaa,,
pastu kan..korang nak tau x apa yg jadi?
nak tau apa yg jadi?

Krik..krik..krik..
*ak renung henfon..study slide..renung enfon..study slide..renung enfon..study slide..
weeeiiiii!
xde reply!!!
10 tahun ak malu..
haaihhhh...
kecewa yg teramat!
ilang mood nak study laaaa..

dari jam 12 malam..ke jam 1 pagi..
dari jam 1 pagi ke jam 2 pagi..
tp ak sedapkan hati..sejak study week nie abg smurf cma hidup dlm jam 4 pagi..
mungkin laaa..ak bkn duk dgn dia..dr pemerhatian ak..
ceehhh..
tapii..
dari jam 2 pagi ke jam 3 pagi..
then..jam 3.30 pagi..

abg smurf reply!!

senyum dulu!!
hahahahhaha..

dia say thnx..n dia tertidur..
ak ingt dia g celebrate ke kannn..
dia tidur..
katanyaaaaaaaaaaaaaaa..

then dia sedar jg yg ak serang semua laman sosial nya..
hahahaha..
err..tp sesuatu yg dia x sedar..
ayat yg ada pada gambar tu..
dia x feel pun?
haaihhhh..
ak ingt dia faham ayat ak tu!
ceeeehhhhh..
Eika..Eika..Eikaa...
bila la engko nak sedar nie..
sudah2 la tu..

*tutup mataaaaa..

yaaaa..dia x feel pun..
tp ak mmg dh agak pun kan..
errr..
n ak rasa sbnrnya..
dia x baca pun tulisan ak tu..
tulisan tangan ak sendiri tau!
tau x betapa sweetnya ak buat bnda cmtu..
tapiii~

errkkkk..
cengkerik je yg fahaaamm...
krikkk..krikkk..krikkkk..

xde makna la kan..
dia mmg x feel..n maybe jg x baca lngsung pun!
ok!
its the time Eika..
need to move on..n must move on!
just forget him!

nothing to do anymore..
just keep it deep deep deep in my heart..
keep it!

Sweet talker yg mental disorder!

ak nak citer juga pasal makhluk tuhan satu nie!!
semalam punya kisah la nie..kisah tahun baru sgt!
lelaki yg mental..masalah mental sgt..
yaaa..dia mmg lelaki yg dh lama mngejar ak..*saja jak guna term mngejar...naik saham aku sikit!
ak rsa..dr ak form 4 ke form 3..
tp ntah kenapa la ak x terbuka hati pun nk terima diaa..
langsung tak!
mngkin sbb family dia kenal ak..n family ak kenal dia..
ak xnakkkk!
haa..gituuuu..
kesian jg kadang2..dia sllu sgt merayu aku..
tp sblm nie dia hilang..sbb dia hormat ak gf org..
tp skrng..dia kembali lagi..
nie semua si kazen pnya pasal..
num fon ak di sebarkan arhnyaaa..

semalam dia call..sbnrnya tiap malam dia call..x miss langsung!
tp sllu misscalls! wahahahaha..
ak x angkat..malassss!
sbb mmg mngusut jiwa raga..
tiap malam enfon ak akan tertera 20++ misscalls dr dia!
tp semalam ak angkat..ntah kenapa la kan ak angkat!
haiihhhh..

maka seperti yg sllu trjadi..kalau dia call dan kalau ak angkat..
benda yg sama akan berlaku..
akan berlaku sesi merayu..yaa! dia akn merayu ak!
kusut kan jumpa org mcm nie?
mmg kusut!

tapi sesi dia merayu semalam dasyat gilaaaaa!!!
siap nak bank in duit kat ak tiap mngu utk belanja ak sini..
siap nk bg kereta dia kat aku..utk ak pakai di sini..
siap nak bwa ak umrah!!
ENGKO ADERRRR? 

gila kannn?
*geleng2 kepala..

memang mental la llki nie..ak pun xtau nak ckp mcmna n nak ckp apa..
dia ingt ak mata duitan?
ka dia ingt ak akn trma dia?
ntahlaaaaaaa..
ak pun xtau nak ckp cmna..
sampai kan dia ckp cmni..
dia nak GF mcm ak..
nak TUNANG mcm ak..
nak KAWEN dgn pempuan macam aku..
apa la yg ada dgn ak nie!
teda apa2 naakkkk..
issyyyyy2..
ak pun xtau apa la yg dia nak sgt dgn aku nie..
x pndai move on..
dh 3,4 tahun kot..
dan skrng dia muncul saat ak dh tutup pintu hati..
minta maaf laaa..
ak dh trlalu byk kecewa..
saat utk ak rehatkan diri dan hati aku sndiri..


hentikan semuanyaaa!
haaa..gituuuu..


Hello 2014!

tadaaaa..!
dah 2014 laaa!
xyah nak tadaaa sgt la kannn..
ada sesuatu yg ak hilang bila masuk 2014..
kehilangan angka 1 didepan!
arrgghhh..aku tuaa..aku tuaaa..hahaha
x bole trma knyataan dah..
aku dah 20!
issshhhh2..
sptutny ak dah matang nie..
tp ak rasa..x matang2 pun lg..
masih jg mcm kanak2 riang..
tp kadang2 ak feeling matang juga..
wahahahahah
satu benda yg akan buat ak terasa matang sgt bila ak berurusan dgn customer!
hhaaaaa..masa tu ak rasa..wowww!
ak dh besar!
konon laaaa..
padahal di sebalik tu..
ak masih juga anak manja mama n babah!
hahahahaha

sssyyyyhhhhhhhh
diam!

ak nak citer..
hari nie 1st January!
esok 2nd January!
abg smurf bezday!
mksdnyaaaa..
ak akan wish dia malam nie..
tapi korng rsa dia akan balas x?
sbb..wish new year ak pun dia x balas..
:((((((((((
sruuuukkkk.. *keluar hinguuss...
mngkn sbb ramai gugurl lain wish kat dia..
tapi ak rsa tu jg yg berlaku malam nie..
mst ramai jg gugurl wish dia..
ye dok?
so ak dh bersedia..
yg dia xkan reply ak lg malam nie..

huuuhhhh..
*mngeluhh..letak tgn kat dagu..

ak cakap kat zaza..
kalau..malam ni dia x balas juga..
ak perlu move on!
ehhh!
ak dh bejuta kali ckp mcm nie kan?
sbnrnya ak lebih kepada senangkan hati sendiri..
sedapkan hati sendiri..*macam masak hati pulak..
ak kn dh ckp..ak msih dlm proses nak move on..
wlupun ekceli..
xde apa pun ak nak move on sgt..
kitorang kenal kejap je kan?
xde apa la!
rilek laa!
Eikaaa!
Chill ok!
Stay Gojes!

semangat lah konon..
tapiii.. *tutup mataaa..
ak masih lg ada perasaan tggu2 dia msej ak..
even hnya sekadar utk bicara psl gurl lain!
yess!
wlupun sbnrny dia cntct ak cuma utk ckp about other gurl!
ak x kesah!
at least dia mesej ak!
arggghhh!
Parah ko nie Eika!
PARAH!!

so..ak decide..

malam nie penentu..kalau dia x reply juga wish ak akibat kebanyakan dpt wish dr other gurl..
ak akan move on..
n ak akan lupakan diaa..
n kmngkinan besar..
hadiah bezday pun ak x belikan!
WAHAHAHAAHHA!

lagipun lepas nie kan cuti sebulan..
then dh bertukar sem..
ak rsa mcm niee..

petik jari!

sem depan dia xkan ingt ak lagi..
percaya?
ak rsa yaaa..
dia xkan ingt ak lagi..
dah campak jauh2..
lama tau sebulan cuti..
ehhh..

jap!

knp ak nak sgt dia ingt aku?
aku siapa?
heeyyy2..!
ak bukan siapa2 laaaa..
ok..dh sedar diri!
ak mmg cmni..
cepat hanyut2..
tp cepat juga sedar diri..
pastu nnt..
hanyut balik..
apapun x bole..

dia like moment ak di Wechat pun ak happy!!
dia feberet tweet ak pun ak happy!!
nmpak tak?
mcm parah sgt jg ak nie kadang2..
ak sedarr..
hahaahha..
benda alah camtu pun ak HAPPY!
err..BAHAGIA!!
ehhh..
overrrr daahh..
siap capslock bagai..
arghhh..nie cuma sementara k..
sementara!!!

cepat atau lambat..
ak akan nampak dia akan upload pic wif other gurl..
yess!
just wait n see..
masa tu ak akan rsa nak tembak diri sndiri..
sbb banyak berangan sgt!
hahahaah..
gilaaa!

Now..ak perlu hentikan..
slow talk dgn hati sendiri..
mungkin?
no hope anymore!

Newaaayyy!
Happy New Year yeeaahh!