Thursday, 28 November 2013

Dah Biasa..

dah lama rupanya aku tak update! hyeeeee3~
last entry ak pasal Abg Smurf yg hot tu rupanya!
dah lama dh cerita tu..dia terus hot..n dh x contact aku dah..
alaaaa~
biasa arr..dak hot!
ehhh~ sbnrnya bukan pasal tu rsanya..klu setakat dia budak hot..
ak masih ok lg nk cntact dia n nk kcu dia..
tp sbb skrng dia dh nk jadi Boifren org!
owhhh~ maka x perlu la di gngu kannn~
dia luahkan perasaan dekat aku~
nak gugur jantung aku! jadi perasaan aku nak luah ke mana?
waakakakakaka,,sedarlah diri sikit wahai Eika yg cantik dan comel..
aku ok sajaaa~ ak cuma dengar luahan nyaa..yaa..mendengar dan jadi pendengar..
aku kalau kisah cinta org..mampu jak aku jadi DR.CINTA,,
tapi kisah sendiri..tunggang langgang..~ pengsan2..
hahahahah~ Normal la kan..~
Anywayy~ ceritanya begini..
Abg Smurf nie fall in love ngn someone..batch dia juga..
Sumandak Sabah~ n that gurl..sista ekceli..dia sgt la cantik!
mmg sgt cantik!
owhhh~ Sumandak Sabah kan..n muka dia sgt la nampak muka sumandak~
bole tau laaa~
so~ abg smurf nebes giler nk luahkan perasaan dgn sis nie..nama dia Jiji..
then dia luahkan rasa takut tu pada aku~
maybe just utk ketenangan n dia perlu luahkan dgn someone..
haa! mcm Deja Vu aku rasa!
benda nie dh pernah berlaku..
berlaku saat Abg angkat aku dulu nk melamar gadis yg dia nk kawen..
nk meminang waktu tu..dia di bagi pilihan..
n aku di beri penghormatan untuk pilih..
atas beberapa faktor aku pilih satu kakak nie~
n faktor yg kuat..itu jodoh mereka..abg angkat ak pun kawen dgn kakak pilihan aku tu..
selepas mereka kenal 2 tahun.n sekarang dah ada anak sorang~
sweet kan? n kami masih cntact..dgn pengetahuan akak tu la..
xkan la aku nk kacau suami prg kan..dgn akak tu pun dah jadi akak ak juga..
owhhh!
yang paling penting di sini!
perkahwinan abg angkat aku tu di taja sepenuhnya ole aku!
hebat kan!
di taja sepenuhnya!!
sbb tu ak ckp ngan abg smurf nie..klu nak kawen.bgtau la,,klu saat tu masih ingt aku la..
sbb katanya di anggap ak adik jerk..
aku ok jerk..sbb ak mmg suka abang2 nie..wakakakakaka..tapi abang yg mmg abang la kann~
tapi nampaknya x la kott..
dia dh x berminat nak contact aku lg pun~
its ok la~ ak x kesah..
sbb kitorng pun kenal kejap jerk..
xpe laaa~
n lagi satu..dia buat pengakuan dia tu playboy..hmm..agak pelik seorg playboy mengaku playboy..
tp ak dh tau sejak jumpa twitter dia..
n sejak tu ak dh kikis perasaan yg pernah hadir!
yess..ak pernah TERsuka diaaa~
hahahahah~ TER jak laaa..n suka jak laaaa~
tp xde apa laaa~ bukan ak tergolek cinta pun dgn dia..
just tersuka akibat perangai dia yg over suwitttt tu~

Aku doakan dia bahagia dgn Kak Jiji tu..
tolonglaaa doakan aku bahagia jugaaaa~

Bila laaa ada lelaki yg akan hadir dlm hidup aku..
aku ingt msa kenal Abg Smurf nie..dia la bakal BF ak..
rupanya tidaakk..
n ak pun xmauu atas faktor dia hotsetap~
tapi aku cakap mcmni..mcm la dia nak dgn aku..
wakakakaakakaka!
perasan sungguh andaa..


Thursday, 14 November 2013

Hot Setap kot!

Haaaa!
semalam baru jerk aku update kan?
aku kata nak skodeng2 FB..
ak jumpa sesuatu!!
ok kisahnya bermula begini..
di FB ada satu page...
nama page tu Unimas Confession..
kat situ org ble confess mcm2 n apa2 sja as anonymous..<--betul ke spelling?
Ak dah lama x buka..n ak mmg buka benda tu di kala waktu bosan..
sebab sgt banyak kisah..
sagt banyak ragam manusia..
senang ckp..
manusia di bumi Unimas nie haaa~
ak scroll2..n trlalu banyak pulak yg ak belum baca..
n ak hampir fed up dan hampir nk kluar dr page tu..
tp ak tiba2 terhenti kat satu confess!
agak2 apa?
ada org confess suka aku? hahahaah~
x pyh nak berangan..
secara general nyaa..mana2 nama yang di sebut dalam unimas confessions..
adalah mereka2 yang hot..yang femes..yg mmg ramai peminat..
tau x ak jumpa confess apa??
ak jumpa confess ada yg fall in love dgn Abg Smurf!
ok..sekarang ak paham..
dia tu budak hot dan dikenali!
gileeerrrr arr!
ak sungguh jarang kawan dgn budak hot nie..kenal pun x..
maka aku x sangka terlibat dgn budak hot..
ok.~
hentikan..
ak just terkejut..x sangka dia hot smpi camtu sekali..
mungkin akibat attitude dia yang sungguh comel dan tersangat sweet..
membuatkan ramai gugurl yg tergolek cinta..
errr..terjatuh cinta mksd saya..
mungkin! dan benda tu sgt tidak mustahil..
sebab beta juga seorang perempuan sejati!
hakhak..~ mengarut..

At least..ak tau siapa dia..



Cinta Platonik..

H.A.C.K.S
Hanya Aku Cinta Kau Seorang..
pernah tengok x cerita?
cerita sgt best!
bg aku la kaaannn~ kalau ko rasa x best..x pyh nak bangkang ckp aku..
duk diam2..
Aku sgt suka movie nie sebab crta nie ketengahkan hubngan Cinta Platonik..
sebelum nie ak xtau apa tu Cinta Platonik..
Aku ingt Cinta Platonik tu gabungan nama si buipren dan si gelpren..
hahahahah~ aku salah..tp jangan gelak~
Aku suka hubungan nie..sbb mereka seperti pasangan kekasih..macam couple..
saling take care..n saling sayang2..
TAPI!!
mereka bukan couple dan tidak bercinta!
best kan?
Hubungan macam nie lebih ikhlas aku rasa..
x perlu nak control Ayu..walaupun ak tau aku sudah cukup ayu.
tapi mksd aku..x perlu berpura2..
jadi diri sendiri..
kan2?
Ada kawan yg rapat dgn kita..Seorg yg berlainan jantina..
Aku sgt suka ada seorang yang sgt caring sgt aku..yang sayang aku..
even dia bukan boifren sekalipun..
lagi satu ada apa pada gelaran BOIFREN..kalau dia bukan tentu jodoh kita pun..
sbb akan mnyakitkan hati! menyebabkan luka yang sangat parah!
xpayah la boifren2..

Aku selalu fikir benda nie sbenarnya..
sgt selalu..
sampai lah aku kenal Abg Smurf tu..
mungkin sebab dia terlalu sweet..dan teramat sweet..
n aku memang agak cepat cair lebur bila ada jejaka yg suwittt2..
hahaahhaha~
tapi!
patah seribu hatikuuuu~ nak jadi Shila Amzah kejap..
patah seribu lah sgt!
sbb dr Tweet nya ak nmpk dia layan semua perempuan suwiittt2..
argghhh!
kekecewaan di situ..
aku ingt dia layan aku saja begitu..
malangnyaaa..tidak punnn~ dgn kawan pmpuan nya yang lain pun begitu juga..
so?
xpayah nak mengharap..hahahah~ lupakan saja..
apalgi dia asyk mention nama gugurl jak di tweet..
ok..sangat hot setap..err..maybe sgt byk kwn gugurl..
ak lebur habis bila dia pggl aku DEAR..PRINCESS..SAYANG..
malangnyaaaaa!
kwannya yg lain pun dia panggil begitu jugaaa!
hahahahaha~ lawak sungguh..ada perasan malu sedikit..sbb ak pernah perasan dia ada perasaan..
mungkin sbb aku x biasa berkawan dgn lelaki..
atau sebab aku single di waktu ini..
tapi tak mengapa..
aku dah kembali ke alam sedar lagi nyata..
kalau dia layan semua perempuan begitu...
mesti aku boleh jadi kwannya juga kan?
tapi aku tertanya2..
mereka yg lain tu tak melting2 tak lebur2 ka mcm aku lebur2?
ak melting balik2 dan sgt banyak kali kot sejak kenal dia..
mungkin mereka sudah biasa..
or aku jak yg terlalu seperti budak2..
baru melihat dunia..
hahahaha~
wateberrr~
tapi aku dah ok~ x perlu la nak berpatah dan beretak seribu sgt..
sbb belum lah ak sampai tahap jatuh cinta!
dikala ak masih mencari kekuatan hati..
mustahil kot aku nak jatuh cinta sekarang..
biarlah masa yang menentukan..saat aku jatuh cinta sekali lagi..
cuma ada feeling sikit..feel suka dia! Ada perasaan senang..
Ada perasaan best..ada perasaan ternanti2 msej dari dia..ada perasaan rsa disyangi..
mngkin juga sebab aku terlalu kurang kasih sayang di sini..
hahahaha~
gilaaaaa~ Agak memalukan dan perlu sedar diri cepat..~
macam org terlalu terdesakk jaak~

Berbalik kisah cinta platonik aku tadi...
kalau lah ak nak cari pasangan cinta platonik aku..
mngkin Abg Smurf nie x boleh..
sbb dia terlalu ramai pasangan Cinta Platoniknya..
tunggu aku kenal jejaka di fakulti ku laaa..~
hhaahah..
masalahny..sekor jejaka pun aku x kenal lg..
tp x pyh nak gatal sgt la nak kenal dgn jejaka2 kan..

Anyway~
banyak kot kisah aku nak ceritaa..
ak cerita kan pelahan2..sbb ak sudah ada rasa kemalasan online d lappy..
sbb ak kena connect hotspot dr fon..
memandangkan ak x boleh connect wifi Unimas..
xtau la kenapaaa~
ok laaa~ masa untuk online FB dah..dah lama x stalk2 orang2 FB..
baaaiii~



Permulaan..~

Bermulalah segalanya...
ak akan move on..
move on yg sebenarnya..
ak sudah hapuskan segala perkara yg berkaitan dgn dia dari fon aku..
yes! ak berjaya..
n semua nie ak ambil masa hampir 3 bulan..
perkara terakhir yang aku buat..
tukar nama FB..
no more REZIEKA..
asal REZIEKA tu dtg dr REZZ+EIKA..
no more!!
ak sudah tukar kepada nama FB ku yg asal..
EIKA LUVIEKA..
yg sebenarnya membawa maksud..
EIKA LOVE EIKA..
sayang diri sendir?
ya!
itu yang terbaik..
dengan kehadiran para gadis kesayangan di sisi..aku semakin kuat..
ak sendiri tak sangka akhirnya ak sampai hati utk buang semua tu..
sesuatu yang terlalu berharga untuk ak selama nie..
yang terlalu bernilai..
tapi sekarang..semua tu sudah jadi satu kisah silam..
Aku tak menyesal mengenali apa itu cinta..
tapi aku menyesali kebodohan aku bercinta..
yes!
dia cinta pertama aku..
sebab tu mungkin aku terlalu cinta..
aku lupa akan takdir dan ketentuanNya..
kita hanya mampu merancang kan?
tapi bukan kita yang tentukan..
aku terlalu berharap..
dan terlalu bermimpi..
dan terlau cinta..
tapi tu semua silap aku..
sepatutnya ak simpan sedikit keraguan..
supaya aku tidak terlalu kecewa mcm sekarang..
tapi aku percaya sesuatu..
org kata..
cinta pertama selalunya satu pengalaman..
mngkin aku perlu anggap mcm tu..
cinta pertama aku satu pengalaman dan satu penyesalan!
aku perlu terus memandang ke depan..
tapi aku perlu rehatkan hati ku yang luka dulu..
aku harus berhenti fikirkan soal cinta..
ak takut untuk di kecewakan lagi..
n aku xmau di kecewakan lagi..
ak serik..
fobia..
trauma..

Kalau masa boleh diputarkan kembali..
Aku tak kan belajar mengenali apa tu cinta..
Lebih tepat..
Aku Tak Kan Bercinta..

Tuesday, 12 November 2013

Move On

setelah berhari..minggu dan bulan..ak baru ada masa update di sini..
sbnrnyaaaa..
bukanlah ak bzy sgt punn..tp kemalasan smakin bermaharajalela utk ak update di sini..
bukan malas nak berblog..banyak sgt benda ak nak cakap sebenarnya.
tapi aku malas nak online di lappy..
yg nie pun aku update dari fon..kalau dari fon agak tidak best kalau nk bercerita panjang..
memandangkan ak lebih aktif d wechat skrng..hahaha..jd sudah tidak on9 di lappy la kann..
perkembangan? yes! tajuk kan move on..so thats it!
ak dh berjaya ubah nama fb!
baru kemarin sbnarnyaa..
tp itu lah perkara trakhir yg ak perlu buat..
owhh!!
conversation dia..dan gambar dia ak dah hapuskan mnggu lepas..
janji ak pada gadis zaza..utk delete smuanya bila ak keluar dgn Abg Smurf..
siapa Abg Smurf?? hahaha..
ak blm crta..tp ak pun xtau mau crta apa..anyway dia llki pertama ak kenal di sini..llki pertama ak keluar bersama..berdua..lelaki pertama yg pegi tgk wayang dgn ak..opss! org pertama..sbb ak blm prnh pg tgk wayang pun..hahaha..itu first time!!
Sungguh LELAKI PERTAMA..maka..ak akan ingat dia smpi bila2 mngkin..
ada Sentimental value..cehh..macam barang~ mahap!
ingt senang ak nk buat keputusan keluar dgn dia? berdua? itu fear factor k..FEAR FACTOR!
ehh..trtggl..sbnrnya first fear factor ak masa dia hantar ak ke cempaka utk ke rumah dila..yg tu lg fear factor..even cempaka tu sgt dekat..ak dlm kereta tu x sampai 5 minit kottt..tp bila dh smpai..ak trpikir..knp la cempaka nie dekat sgt..cubalah jauh sikit kan..ble ak berdua lama2..hahaha..gatal!!
sila lupakan..
ak dgn dia tiada apa yg special pun..mngkn ble dijadikan abg angkat..err..mngkn lebih sesuai BOIFREN ANGKAT!! hahaha..
dia sweet..sgt sweet..tramat sweet..dan terlalu sweet..! hahahah..
dia selalu nyanyi utk ak malam2..errr..lebih tepat pagi buta..hahahah
tp ak xmau berharap..n x perlu berharap..dia tiada prasaan pun..so ak x perlu perasan..
wlupun ak sudah pernah terlanjur perasan..
tp jujurnya..ak belum bersedia utk bercinta lg..sbb ak tkut utk disakiti lg..
ehh!! buat apa ckp psl cinta..
hahahah..
ak dan dia tiada apa2..
dan mngkin xkan ada apa2..
sbb dia seorg llki yg sgt frenly..n mmg sweet dgn semua perempuan yg dia kenal..
yaaa..itu yg ak nmpk..so apa salahny ak pun jd kwn dia...
ak single..
ak x perlu fikir psl perasaan sesiapa..ak x perlu rsa bersalah dgn sesiapa..ak bebas..bebas berkawan dgn siapa pun..kalu sebelum nie aku sangat tidak berkawan dengan lelaki akibat kesetiaan..sekarang aku x perlu fikirkan lagi..sebab ak bebas berkawan dengan sesiapa pun..
kan?
so ak nk enjoy Single Life..SINGLE!!!
Tapi ak masih menjaga batas sebagai seorg perempuan melayu terakhir yang paling ayu dari Pulau Labuan..
dan belajar dr pngalaman..yg pasti xkan ulang kesilapan..
ak nak happy..n syg diri sndiri..
MOVE ON..!!!