Tuesday, 12 November 2013

Move On

setelah berhari..minggu dan bulan..ak baru ada masa update di sini..
sbnrnyaaaa..
bukanlah ak bzy sgt punn..tp kemalasan smakin bermaharajalela utk ak update di sini..
bukan malas nak berblog..banyak sgt benda ak nak cakap sebenarnya.
tapi aku malas nak online di lappy..
yg nie pun aku update dari fon..kalau dari fon agak tidak best kalau nk bercerita panjang..
memandangkan ak lebih aktif d wechat skrng..hahaha..jd sudah tidak on9 di lappy la kann..
perkembangan? yes! tajuk kan move on..so thats it!
ak dh berjaya ubah nama fb!
baru kemarin sbnarnyaa..
tp itu lah perkara trakhir yg ak perlu buat..
owhh!!
conversation dia..dan gambar dia ak dah hapuskan mnggu lepas..
janji ak pada gadis zaza..utk delete smuanya bila ak keluar dgn Abg Smurf..
siapa Abg Smurf?? hahaha..
ak blm crta..tp ak pun xtau mau crta apa..anyway dia llki pertama ak kenal di sini..llki pertama ak keluar bersama..berdua..lelaki pertama yg pegi tgk wayang dgn ak..opss! org pertama..sbb ak blm prnh pg tgk wayang pun..hahaha..itu first time!!
Sungguh LELAKI PERTAMA..maka..ak akan ingat dia smpi bila2 mngkin..
ada Sentimental value..cehh..macam barang~ mahap!
ingt senang ak nk buat keputusan keluar dgn dia? berdua? itu fear factor k..FEAR FACTOR!
ehh..trtggl..sbnrnya first fear factor ak masa dia hantar ak ke cempaka utk ke rumah dila..yg tu lg fear factor..even cempaka tu sgt dekat..ak dlm kereta tu x sampai 5 minit kottt..tp bila dh smpai..ak trpikir..knp la cempaka nie dekat sgt..cubalah jauh sikit kan..ble ak berdua lama2..hahaha..gatal!!
sila lupakan..
ak dgn dia tiada apa yg special pun..mngkn ble dijadikan abg angkat..err..mngkn lebih sesuai BOIFREN ANGKAT!! hahaha..
dia sweet..sgt sweet..tramat sweet..dan terlalu sweet..! hahahah..
dia selalu nyanyi utk ak malam2..errr..lebih tepat pagi buta..hahahah
tp ak xmau berharap..n x perlu berharap..dia tiada prasaan pun..so ak x perlu perasan..
wlupun ak sudah pernah terlanjur perasan..
tp jujurnya..ak belum bersedia utk bercinta lg..sbb ak tkut utk disakiti lg..
ehh!! buat apa ckp psl cinta..
hahahah..
ak dan dia tiada apa2..
dan mngkin xkan ada apa2..
sbb dia seorg llki yg sgt frenly..n mmg sweet dgn semua perempuan yg dia kenal..
yaaa..itu yg ak nmpk..so apa salahny ak pun jd kwn dia...
ak single..
ak x perlu fikir psl perasaan sesiapa..ak x perlu rsa bersalah dgn sesiapa..ak bebas..bebas berkawan dgn siapa pun..kalu sebelum nie aku sangat tidak berkawan dengan lelaki akibat kesetiaan..sekarang aku x perlu fikirkan lagi..sebab ak bebas berkawan dengan sesiapa pun..
kan?
so ak nk enjoy Single Life..SINGLE!!!
Tapi ak masih menjaga batas sebagai seorg perempuan melayu terakhir yang paling ayu dari Pulau Labuan..
dan belajar dr pngalaman..yg pasti xkan ulang kesilapan..
ak nak happy..n syg diri sndiri..
MOVE ON..!!!

No comments:

Post a Comment

psssstttt~
conteng la ckett...~